Representerer de frivillige

Brosjyre NFHF nettNorsk Fyrhistorisk Forening er en ideell, frivillig organisasjon for alle som interesserer seg for norsk fyrhistorie, og som vil bevare fyrene og støtte opp om ny bruk av dem.

Foreningen ble stiftet i 1997 og har utviklet et stadig tettere samarbeid med Kystverket og Kystverkmusea.

Blant medlemmene finner vi venneforeninger, historielag og museer, kyst- og turlag, friluftsorganisasjoner, bedrifter, kommuner og enkeltmennesker med interesse og engasjement for fyr og fyrhistorie.

Meld deg inn som medlem HER

 

Se vår brosjyre her HER

Prosjekt

PROSJEKT

BESKRIVELSE

Innsamling av fotosamlinger fra norske fyr NFHF har tatt initiativ til å starte innsamling og dokumentasjon av fotografier og fotosamlinger med tilknytning til norsk fyrhistorie - i privat og i offentlig eie. Mer info om prosjektet kommer.
Fyr på Agder Fyrløype mellom alle fyr på Agder
Se folder for fyrløypa.
 Fyr til fyr i Fosen  Fyrløype mellom alle fyr i Fosen
Se "reisebrev" fra førstemann som gjennomførte fyrløypa.
   
   


 

Valgkomite

John Evensen, epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tore Berntsen, epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Berit Johanne Vorpbukt, epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

VELKOMMEN TIL NORSK FYRHISTORISK FORENING

alt


Norsk Fyrhistorisk Forening er en ideell, frivillig organisasjon for alle som interesserer seg for den norske fyrhistorien, og som vil bevare fyrene og støtte opp om ny bruk av dem.

Foreningen ble stiftet i 1997. Blant medlemmene finner vi lokale fyrforeninger, historielag og museer, turlag og friluftsorganisasjoner, bedrifter og kommuner, og enkeltmennesker med interesse og engasjement for fyr og fyrhistorie.

Som medlem av foreningen får du foreningens elektroniske nyhetsbrev (4 ganger per år), invitasjon til møter, foredrag og andre aktiviteter, nettsideplass for informasjon om eget fyr, informasjon om kurs, støtteordninger og søknadsfrister, støtte til prosjektarbeid, og kjøp av skriftserien ”Kystens vevisere” til redusert pris.

Som medlem av foreningen styrker du det frivillige arbeidet for vern om og ny bruk av fyrene.

Medlemskap i foreningen er ditt håndslag til fyrene!Styret

Styret i NFHF 2018

TormodSteen9602Heidi juni 2018 1 kopiJostein kopiAndre juni 2018 1Marianne 2Henriette 2018 1Svein Harald 1 kopiInge Westad 2Tormod Steen, Region Nordland, Mo i Rana (Styreleder valgt til 2019), Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tormod Steen har arbeidet på Svalbard museum, Rana museum og ved Nasjonalbiblioteket. Han arbeider i dag som avdelingsleder ved Helgeland museum. Han har vært medlem av kommunestyret og formannskap i Rana kommune. Han er leder i Polarsirkelen friluftsråd og engasjert i bevaring av Træna fyr, i tillegg til alle Norges fyr.

Heidi Eikremsvik, Region Vest, Stord (Nestleder valgt til 2020), Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

Heidi Eikremsvik, er fra Sula ved Ålesund og bor på Stord. Hun har bakgrunn som journalist, men har de siste fem årene jobbet med ungdom i Bufetat. I 2006 ga hun ut boka Fyrfolk. Hun er engasjert i Venelaget for Leirvik fyr på Stord. Eikremsvik var styremedlem i NFHF i perioden 2011 - 2014 og kom inn igjen i styret som nestleder i 2018.

Jostein Korsnes, Region Midt-Norge, Kvamsøy (Kasserer valgt til 2020), Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Jostein Korsnes er lærer, gårdbruker, dagleg leder i SandeFastlandssamband as og styreformann i Kong Arthurspelet. Han har erfaring med  restaurering fra arbeid med restaurering av garden Riste, på øya Riste i Møre og Romsdal og har arbeidet mye med næringsutvikling og bygdeutvikling. Korsnes er også leder i foreininga for Haugsholmen fyrstasjon. Han har vært kasserer i NFHF siden 2011.

André Schau, Region Sørøst, Drammen (Styremedlem valgt til 2019), Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

André Schau arbeider i BaneNor innen trafikkinformasjon, samtidig som han studerer historie. Han har hatt fyr og fyrvesen som lidenskapelig hobby i over 35 år. André deltok som 16-åring i NRKs "Kvitt eller Dobbelt" i 1989, med temaet "Fyr- og Fyrvesen". Schau arbeider tett med leietakere og venneforeninger på flere fyrstasjoner. Dette gjelder spesielt innen det tekniske og med fyr som gjennomgår større restaureringer og hvor ulike type tilbakeføringer er ønskelig og aktuelt. Han er medforfatter av boka "Fyrene i Oslofjorden - levende kulturminner" (2010) og styremedlem i "Rødtangen Klokketårns Venner" (RKV). I NFHF har han vært styremedlem siden 2014.

Marianne Johnsen, Region Midt-Norge, Averøy (Styremedlem valgt til 2019), Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Marianne Johnsen er oppvokst på ei fiskebrygge på Langøya. Hun er utdannet typograf og har drevet trykkeri i flere år. Fra 1989 til 2004 drev hun eget konsulentfirma innen kvalitetssikring. Hun har vært styreleder i Møre og Romsdal Brytekrets i 6 år. Nå er hun leder for Hestskjærets venner og har vært styremedlem i NFHF siden 2017.

Henriette M. Skjæveland, Region Sørøst, Farsund (Styremedlem valgt til 2020), Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Henriette Skjæveland er utdannet advokatsekretær og arbeider på servicekontoret i Farsund kommune. Hun sitter i styret for Søndre Katland fyr og i jubileumskomiteen for fyrets 140-års-jubileum. Hun er også involvert i oppussing og vedlikehold av fyret. Skjæveland gikk inn i styret i NFHF i 2018.

Svein-Harald Eliassen, Region Troms og Finnmark, Hammerfest (varamedlem valgt til 2019), Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Svein-Harald Eliassen er ingeniør fra Gjøvik Ingeniørskole og har studert kartfag på Norges landbrukshøgskole. Han har arbeidet som landmåler i kommunal sektor. Fra 2006 har han arbeidet med fyr og merker for Kystverket Troms og Finnmark. Han er i dag pensjonert fra Kystverket og gikk inn i styret i NFHF i 2017.

Inge Westad, Region Midt-Norge, Alnes (varamedlem valgt til 2020), Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Inge Westad er initiativtakar og primus motor ved oppbygging og drift av Alnes fyr og opplevelsessenter. Han var styremedlem i NFHF i perioden 2005 til 2007 og medlem av valgkomiteen fra 2009 til 2011. I 2018 ble han valgt inn i styret som varamedlem.
 

Flere artikler …

NFHF Forum

Aktivitet nå

Vi har 141 gjester og ingen medlemmer på besøk.