Styret i NFHF 2019

Andre juni 2018 1

Marianne 2

Per Roger Lauritzen2

Heidi Eikremsvik, Region Vest, Stord (Styreleder valgt til 2021)

Svein Harald 1 kopiInge Westad 2Heidi Eikremsvik er fra Sula ved Ålesund. Hun er journalist og forfatter, og har blant annet skrevet boka Fyrfolk, utgitt i 2006. Hun har vært engasjert i Venelaget for Leirvik fyr, Stord siden 2011. Har tidligere vært styremedlem i NFHF i perioden 2011-2014, og kom inn igjen som nestleder i styret i 2018. Ble valgt til styreleder i 2019.

Henriette M. Skjæveland, Region Sørøst, Farsund (Nestleder valgt til 2020), Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Henriette Skjæveland er utdannet advokatsekretær og arbeider på servicekontoret i Farsund kommune. Hun sitter i styret for Søndre Katland fyr og i jubileumskomiteen for fyrets 140-års-jubileum. Hun er også involvert i oppussing og vedlikehold av fyret. Skjæveland gikk inn i styret i NFHF i 2018.

Jostein Korsnes, Region Midt-Norge, Kvamsøy (Kasserer valgt til 2020), Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Jostein Korsnes er lærer, gårdbruker, dagleg leder i SandeFastlandssamband as og styreformann i Kong Arthurspelet. Han har erfaring med  restaurering fra arbeid med restaurering av garden Riste, på øya Riste i Møre og Romsdal og har arbeidet mye med næringsutvikling og bygdeutvikling. Korsnes er også leder i foreininga for Haugsholmen fyrstasjon. Han har vært kasserer i NFHF siden 2011.

André Schau, Region Sørøst, Drammen (Styremedlem valgt til 2021), Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

André Schau arbeider i BaneNor innen trafikkinformasjon, samtidig som han studerer historie. Han har hatt fyr og fyrvesen som lidenskapelig hobby i over 35 år. André deltok som 16-åring i NRKs "Kvitt eller Dobbelt" i 1989, med temaet "Fyr- og Fyrvesen". Schau arbeider tett med leietakere og venneforeninger på flere fyrstasjoner. Dette gjelder spesielt innen det tekniske og med fyr som gjennomgår større restaureringer og hvor ulike type tilbakeføringer er ønskelig og aktuelt. Han er medforfatter av boka "Fyrene i Oslofjorden - levende kulturminner" (2010) og styremedlem i "Rødtangen Klokketårns Venner" (RKV). I NFHF har han vært styremedlem siden 2014.

Marianne Johnsen, Region Midt-Norge, Averøy (Styremedlem valgt til 2021), Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Marianne Johnsen er oppvokst på ei fiskebrygge på Langøya. Hun er utdannet typograf og har drevet trykkeri i flere år. Fra 1989 til 2004 drev hun eget konsulentfirma innen kvalitetssikring. Hun har vært styreleder i Møre og Romsdal Brytekrets i 6 år. Nå er hun leder for Hestskjærets venner og har vært styremedlem i NFHF siden 2017.

Per Roger Lauritzen, Region Sørøst, Asker (Styremedlem valgt til 2020), Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Per Roger er oppvokst i Sandefjord, nå bosatt i Asker. Han besøkte Færder fyr første gang fire år gammel, på spark, som faren kjørte. Svenner fyr ble besøkt første gang som femåring i snekka til bestefaren. Siden da har han samlet på fyr og nå besøkt ca 160 fyrstasjoner, de fleste med kajakk. Han har vært aktiv medlem av NFHF siden 2003. Har vært foreningens representant i nasjonal Kystledgruppe. Er medlem av Færder fyrs venner. Alene, eller sammen med andre, har han skrevet ca 70 bøker om norsk natur, historie og turmuligheter. Ca 10 av bøkene handler om kysten og kystliv. Foreløpig siste bok er «Norske fyrstasjoner» som handler om alle norske fyrstasjoner. For øvrig er han ansatt i NAF som redaktør for veibok, turbøker og Reiseplanleggeren på naf.no. Har tidligere vært hyttebestyrer, inspektør, redaktør og informasjonssjef i DNT. Har sittet i en rekke styrer og komiteer i DNT og også vært styreleder i Norsk Fjellmuseum i Lom.

Svein-Harald Eliassen, Region Troms og Finnmark, Hammerfest (varamedlem valgt til 2019), Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Svein-Harald Eliassen er ingeniør fra Gjøvik Ingeniørskole og har studert kartfag på Norges landbrukshøgskole. Han har arbeidet som landmåler i kommunal sektor. Fra 2006 har han arbeidet med fyr og merker for Kystverket Troms og Finnmark. Han er i dag pensjonert fra Kystverket og gikk inn i styret i NFHF i 2017.

Inge Westad, Region Midt-Norge, Alnes (varamedlem valgt til 2020), Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Inge Westad er initiativtakar og primus motor ved oppbygging og drift av Alnes fyr og opplevelsessenter. Han var styremedlem i NFHF i perioden 2005 til 2007 og medlem av valgkomiteen fra 2009 til 2011. I 2018 ble han valgt inn i styret som varamedlem.