Akershus

Steilene fyrstasjon

altBeliggenhet: Nesodden kommune, Akershus
Opprettet:
1837
Funksjon: Ledfyr
Utvikling: Nytt fyr i 1919 (betongtårn). Dette ble revet i 1967. Fyret ble erstattet av en fyrlykt på søyle. Fyret opprettholdt bemanning og status som fyrstasjon. Avbemannet i 1984.
Vernestatus: Ikke fredet
Eier:
Staten, Kystverket
 
Ny bruk: Oslofjordens Friluftsråd (ekstern lenke).
 

 


Bo i gammel fyrvokterbolig
Steilene er en øygruppe som ligger utenfor Nesoddens vestside. Øya er den ytterste av fem øyer, til sammen blir de kalt Steilene. Overnattingen skjer i den gamle fyrvokterboligen som ligger rett ovenfor de to røde båtnaustene. Her er det åtte køyeplasser fordelt på tre soverom.

Hytta har strøm og utedo. Kjøkkenet er utstyrt med kjøleskap, komfyr og nødvendig inventar, men ikke innlagt vann. Sengene er utstyrt med madrasser, ulltepper og puter. Sovepose/lakenpose må tas med. De som leier hytta plikter å rydde og gjøre rent etter seg. Kystledens hytter skal brukes til friluftsliv, det er ikke anledning til å holde fest på hytta.

I et av båtnaustene er det 6 klappsenger til leie. Disse skal være åpne for roere/paddlere ol. og kan ikke forhåndsbookes.

På Alværn brygge ligger to robåter som benyttes til å komme ut til øya. Fra Alværn brygge til Fyrsteilene er det ca. 1,5 km å ro (underkant av 1 nautisk mil).

  


 

NFHF Forum

Aktivitet nå

Vi har 195 gjester og ingen medlemmer på besøk.