Hun syr fyr

Gronningen fyr

Asker-kvinna Benita Tornholm er så fasinert av fyr at hun syr dem, til stor glede for fyrentusiaster rundt om i Norge. Tekstilmaleriene stiller hun ut hele 25 ulike steder i år. Fra 22. juni er hun festivalutstiller under Lillesandsda’ene, kan vi lese i Lillesands-Posten.

- Fyrmotivene er ekstra populære, og personlig har jeg også en forkjærlighet for fyrene. Jeg liker å høre historiene rundt dem, tenke på seilskutetiden og det spesielle livet der ute. Tornholm er født San Francisco og vokst opp i Heggedal i Asker. Somrene tilbragte hun som liten i båten sammen med familien i Vollenbukta. Her fikk hun et nært forhold til tang og tare, måkeskrik og kystliv.

Dette har tekstilkunstneren formidlet videre via symaskin, applikasjon og batikkmaling de senere årene. Hun er utdannet lærer og spesialpedagog, men nå går all tid med til å skape bilder med symaskin og pensel. Benita Tornholms bilder finner du her.

- Jeg maler hav og himmel på selve stoffet. Slik får bildene dybde. Hun røper for oss at hun har planer om å sy alle fyrene langs Norskekysten. Dette er noen av fyrene hun allerede har laget: 

Dyna fyr, Færder fyr, Stangholmen fyr, Stavernsodden fyr, Svenner fyr, Langøytangen fyr, Strømtangen (Kragerø) fyr, Strømtangen (Fredrikstad) fyr, Torbjørnskjær fyr, Homlungen fyr, Struten fyr, Hellisøy fyr og Tranøy fyr.

Heidi Eikremsvik

 

 

 

  Benitasyrbilder

 

NFHF Forum

Aktivitet nå

Vi har 198 gjester og ingen medlemmer på besøk.