Klokketårnets venner stiftet

 

RKVstyret 9102013 m

I begynnelsen av oktober ble Rødtangen Klokketårns Venner formelt stiftet, tre måneder etter at Kystverket Sørøst ga sin tilslutning til at tåkeklokka skal tilbake dit den hører hjemme. I klokketårnet på Rødtangen ved Drammen.

Venneforeningen har imidlertid eksistert i 20 år, og har bestått av målbevisste medlemmer som har ønsket å ta vare på dette flotte kulturminnet. Det nye styret ser slik ut: Runar Warhuus, Tor Bjørnstad, Guri Fuglesang (Hurum kommune), Ivar Jørstad, André Schau og Svein Ruud Johansen.

Foreningen har gjennom årene samlet inn penger, og restaurerte klokketårnet første gang i 1996. Så sørget de for at tårnet på nytt ble restaurert i 2011, fortsatt uten at klokka, som har prydet inngangspartiet hos Kystverket Sørøst i Arendal.

Venneforeningen har fått betydelig støtte, bl.a. fra Norsk Kulturminnefond, Buskerud Fylkeskommune og Hurum kommune. De inngikk i 2012 en femårig driftsavtale med eier Hurum kommune. I juli 2013 kom endelig gladnyheten fra Kystverket Sørøst om at klokka skal tilbakeføres til klokketårnet. Takknemlige medlemmer av Rødtangen Klokketårns Venner reiste i august på besøk til Kystverket Sørøst for å beskue tåkeklokka og planlegge demonteringen til våren.

9. oktober ble altså foreningen formelt stiftet, og søker nå støtte hos diverse instanser for å fullføre restaureringen. De arbeider også med alternativer for frakt av tåkeklokka fra Arendal og arbeidet rundt monteringen i klokketårnet. Dette er planlagt utført i april og mai 2014. Fullføringen er planlagt markert med en offisiell åpning og demonstrasjon av tåkeklokka og nautofonen i juni måned.

Her kan du lese hva vi tidligere i år har skrevet om Rødtangen Tåkeklokke.

RKV 1 m

 

NFHF Forum

Aktivitet nå

Vi har 141 gjester og ingen medlemmer på besøk.