Tidenes Kystled-sommer i Oslofjorden

Homlungen august detaljer 69Oslofjorden Friluftsråd opplever den beste sesongen noensinne for utleie av kystledhyttene. Homlungen fyr er den mest populære.

Aldri før har så mange leid så mange hytter langs kysten fra indre Oslofjord og ned til Arendal. Oslofjorden Friluftsråd kan melde om rekordhøy utleie av de 45 hyttene sine så langt denne sommeren, sier nestleder i Oslofjorden friluftsråd, Kjetil Johannessen, til NRK.

All time high

– Dette er en rekordsesong for oss. Det er all time high og den beste sesongen siden vi startet med kystledhytter i 97/98 i indre fjord, sier han.
Allerede rundt 20. juli hadde det totale tallet på utleiedøgn passert alle overnattingene i 2013. Da var hyttene utleid i til sammen 20.200 døgn i løpet av sesongen.
Folk har søkt til kysten og fullbooket mange av hyttene gjennom nettsidene til OF.

– Fantastisk sommer

– Det har vært en fantastisk sommer særlig de siste ukene, men egentlig helt fra i våres. Vi har opplevd en bra oppsving i bruken av kystledhyttene. Homlungen-8Det er veldig morsomt å se at brukerne er der ute, og at disse gamle, flotte husene og hyttene blir brukt, sier Johannesen.
De første hyttene åpner rundt påske, mens de fleste er åpne fra 1. mai. Hvor lenge sesongen varer varierer fra hytte til hytte, men de fleste stenger i oktober.
Den mest populære hytta ligger på Homlungen fyr i Hvaler kommune.
– Der ligger vi på nærmere 150 bookingdøgn hittil i år. Vi har omtrent 45 hytter i hele Oslofjorden, men Homlungen fyr troner på toppen.

Les mer om Kystled-overnatting her

 

 

 

 

 

NFHF Forum

Aktivitet nå

Vi har 92 gjester og ingen medlemmer på besøk.