Når barn besøker Ulvesund fyr ved Måløy blir de oppfordret til å la fantasien løpe løpsk med farger og papir. Resultatet blir flotte barnetegninger fulle av fyropplevelser. Når foreligger mange av disse tegningene i bokform – Fyrkunst. Fyrforvalter og musiker Sølvi Helén Hopland Aemmer står bak utgivelsen.

Noe av det fineste jeg vet er når det sitter barn og tegner i gamlelykta på Ulvesund. Når jeg hører lyden av ivrige fargeblyanter, eller pensler som bankes forsiktig mot glasset med vann i, før det strykes over arket og lager de fineste farger og former, sier Sølvi Helén Hopland Aemmer.

«Fyrkunst» er en vakker bok fylt med flotte tegninger i alle regnbuens farger.

I snart 20 år har Sølvi drevet Ulvesund fyr og utviklet stedet til å bli en viktig arena for formidling av kystkultur. Hennes drøm om å få liv og røre i fyret er blitt virkelig, og alle som stikker innom Ulvesund fyr blir møtt med et stort smil. I kafeen dufter det av ferskt bakverk, bær, kaffe og sveler. I den vesle fyrbutikken bugner det med varer som frister alle fyrentusiaster.

Fyrforvalter og multikunstner Sølvi Helén Hopland Aemmer står bak boka «Fyrkunst». Foto: Norsk Fyrforening

«Fyrkunst» er en av mange bøker man kan kjøpe hos Sølvi. – Lys opp dagen for noen! Det gjør din egen dag lysere, bare prøv sier Sølvi Helén Hopland Aemmer.

Alle som ønsker å kjøpe Fyrkunstboka eller noen av de andre produktene Sølvi kan by på, kan ta kontakt med henne på Ulvesund fyr. Epostadressen er: info@ulvesundfyr.no