Tvistein 2013
Dugnadsgjengen, bestående av fyrentusiaster i alle aldre hadde en flott dag på fyret i september.
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Tvisteins Venner fikk unna masse godt arbeid på Tvistein fyr 20. september. Leder Terje Nalum er ekstra glad for at så mange fra den yngre garde stilte opp og jobbet for fyret.

– Igjen viste det seg at når en skikkelig effektiv gjeng kommer i gang, blir det virkelig gjort mye på kort tid, forteller han.

Denne gangen ble dugnaden til Anvik Bygdelag avlyst der den var opprinnelig tenkt, og noen smarte hoder flyttet dugnaden til Tvistein fyr.

Dugnadsgjengen tok seg av følgende: Maling av gjerder, maling av uthus utvendig og gulv inne i siste rommet. Nye topp-bord ble lagt på gjerdet i fyrgården. Porten på naustet fikk et nytt strøk maling.

– Sist, men ikke minst, greide vi å få opp bommen og stagene på det stedsriktige løfteredskapet vårt. Da er den tyngste delen av denne på plass og vi venter på vinsjen. Det ble unektelig mye mer «fyrkai» når denne kom på plass i sin helhet. Det begynner nå å blir pent inne på fyret siden så mye malingsarbeid er utført.

– Kjempejobb denne helgen, takk til alle som var med, håper dere kommer tilbake igjen, sier Nalum og legger til at det var spesiellt moro å se de mange unge som var med og jobbet iherdig.