Stor total Fyrhistorisk forening 2 kopi
Fra filmen Fyrvaktaren (Foto: Tor Sivertstøl)
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Fyrtarn Fyrhistorisk 2 kopi

Fra filmen Fyrvaktaren (Foto: Tor Sivertstøl)

En ny kortfilm fra Grasøyane fyrstasjon er akkurat ferdig. Nå pågår en crowdfunding for å få filmen distribuert ut til så mange som mulig.

Tekst: Ola Sendstad

Det er filmskaper Ole-Andre Rønneberg som de siste to årene har arbeidet med filmen Fyrvaktaren med utgangspunkt i Grasøyane fyr. Med seg har han hatt filmfotograf Tor Sivertstøl som tidligere har filmet mange episoder av Der ingen skulle tru at nokon kunne bu.

Filmen handler om en godt voksen mann som lever alene på et fyr. En dag finner han ei skadet havfrue i vannkanten. Det griper inni det ellers så rutinepregede livet på fyret.

Opptakene til filmen er nå ferdig og har foregått på Grasøyane fyrstasjon. Som for mange andre var fyr.no utgangspunktet da Rønneberg skulle finne hvilket fyr han ville besøke. Etter å ha klikket seg nedover fyrene langs kysten endte han på Grasøyane. Det ble de godt fornøyd med. Plassen er heilt fantastisk! Alle som var med å filme der likte seg utruleg godt ute i havgapet, forteller han.

Nå er planen til Rønneberg å få filmen vist på festivaler og etterhvert nå ut til så mange som mulig. For en film som dette krever det finansiering og gjennom crowdfunding, på bidra.no, er målet å oppnå 30 000,-. Som vanlig innen slik finansiering vil alle som støtter med et visst beløp få en gave. Ved å bidra kan man få et 30 x 40 cm fotografi fra filmen, signert av regissøren. Man vil også få en direkte tilgang til filmen via en link som er aktiv i 48 timer. Hvis du ble interessert i filmen er nok dette den raskeste og enkleste måten å få se den på.

HER kan du lese mer om filmen, se trailer og bidra til crowdfunding.

HER kan du lese mer om Grasøyane fyrstasjon.