Odderøya fyr og Lars Verket foto øivinn bruce
Lars Verket er daglig en tur oppe i lykta for å se utover havet. (Foto: Øivinn Bruce)
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Lars Verket overvintrer på Odderøya fyr. Sånt blir det god blogging og mange vakre bilder av.

Han er en mangfoldig fyr og blogger nesten daglig på homoludens.no, og nå også på odderoyafyr.no. Han er lidenskapelig opptatt av friluftsliv, og spesielt padling står hans hjerte nær (han har skrevet hele fem padleguider). Og nå har Lars Verket og kona satt den mangeårige fyrinteressen virkelig ut i livet.

Vinn-vinn-situasjon

– De siste to årene har vi bodd i båt, men denne høsten ble båten flyttet til Sardinia. Derfor måtte vi ha et bosted for vinteren, og de siste årene har Odderøya fyr stått tomt på vinteren. Når jeg i tillegg har interessert meg for fyr siden 2007, var eieren – Vest-Agder fylke – enig i at dette kunne være en vinn-vinn-situasjon. Så nå bor jeg her. Leieavtalen med fylket går frem til april 2015, men det er mulig at jeg drar nedover til Sardinia i mars. Så får vi se hva fremtiden kan bringe, forteller Lars Verket til fyr.no.

Skriver bok

I sommer var Verket på en padlepilegrimsreise fra Tønsberg til Nidaros, så nå er det utskriving av bok som gjelder.
Nesten døgnet rundt føles det som. På fyret er det veldig stille og fint, så jeg har hatt noen fine skrivedager der. Ellers er jeg svært glad i å ta bilder  gjerne med fyr som motiv. For å vise frem disse igjennom vinteren har jeg etablert odderoyafyr.no – så kan dere være med å bo på fyret også!

Fantastisk utsikt

Verket beskriver fyrlivet på Odderøya i Kristiansand som ganske så komfortabelt, selv om det er en hard bakke opp fra fyret.
Jeg merker allerede at formen er stigende! Her er det vann, dusj og toalett – og allerede det er jo en luksus i forhold til livet i seilbåt. Vaskemaskin er det ikke her, så det er likt med seilbåtlivet. Utsikten er helt fantastisk, så frokostene blir inntatt i vinduskarmen. Jeg er også daglig en tur oppe i lykta for å se utover. Utenfor lykta har jeg allerede fått laget noen timelapser av utsikten, og det blir garantert flere!
I løpet av vinteren håper han å få satt sammen en bok om Odderøya fyr.
Nå kommer det en bok om Oksøy fyr, så det hadde vært veldig fint med en ny fyrbok til sommeren, sier Verket.

Lars Verket har også ivret for å få Odderøya bilfritt. Les kommentaren hans til Fædrelandsvennen her