Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Den internasjonale Fyrdagen feiret vi for første gang i år 2002 og siden den gang hvert år på den søndag som faller på den tredje weekenden i august. I Sverige, holdt 71 fyr åpent, og ble besøkt av drøyt 9000 personer. Her i Norge ønsker vi at flest mulig av våre fyr holder åpent, og kanskje kan dere by på aktiviteter også? I så fall ønsker vi å få høre om det – og vi vil gjerne fortelle om deg og ditt fyr på våre hjemmesider. En av de viktige oppgavene vi – og dere har, er å synliggjøre fyrets betydning i lokalsamfunnet, som den kulturbæreren fyret er.

Andre land som markerer dagen er; Australia, Belgia, Danmark, England, Finland, Nederland, Irland, Mexico, Polen, Skottland, Tyskland, USA og Wales.

Vi, i Norge, ønsker å få fart på feiringen her og vil forsøke å kartlegge og omtale aktiviteter over hele landet, på hjemmesiden og på Facebook. Send gjerne epost til info@fyr.no

Norsk Fyrhistorisk Forening håper at du i løpet av helgen 20-21 august har mulighet til å besøke noen eller flere av fyrene i ditt distrikt.