Henriette nett
Henriette Skjævelands fyrbrann har blitt lagt merke til og hedret med ildsjelpris.
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Torsdag 23. mai ble en uforglemmelig dag for vår egen Henriette Skjæveland. Da ble hun tildelt Ildsjelprisen i Farsund for sin innsats for fyrsaken både for Søndre Katland fyr og Markøy fyr.

Vår nestleder i Norsk Fyrhistorisk Forening har sitt daglige virke i Farsund kommune. Likevel kaster hun seg inn i kampen for å berge fyr som naturkreftene og tidens tann prøver å ødelegge. Hun får også ros for sitt varme engasjement i lokalmiljøet.

«Selv om det er på bakgrunn av din innsats for Katland fyr du mottar denne prisen, er det helt på sin plass å legge til at du også sprer godt humør og glede gjennom jobben din i Farsund kommune. Til slutt lar du oss imponere over at innsatsen din også strekker seg utover kommunegrensene, i forbindelse med Markøy fyr ytterst i Lyngdals skjærgård», sa Sparebankstiftelsen SRbanks representanter Anne Lise Aukland og Øyvind Håheim da de delte ut prisen.

Mange godord

Den består i 25.000 kroner, som går til Søndre Katland fyr, og et kunstbilde av Anita Tjemsland. Det hører også med til historien at bankstiftelsen har besluttet å gi ytterligere 50.000 kroner til det samme fyret. Prisen tildeles både på grunn av dugnadsinnsatsen Henriette legger ned, og på grunn av måten hun videreformidler fyrets historie på.

Vi gratulerer Henriette med prisen, og er stolte over å ha en så engasjert nestleder i foreningen vår!

Heidi Eikremsvik

Tale for HS

Talen som ble holdt ved utdelingen av prisen.