"Fargeglede i Stavern" er en ny bok fra Norsk Fyrforening. Illustrasjon: Linn Marita Andreassen

Boka «Fargeglede i Stavern» ble lansert under et arrangement på Stavern Kystkultursenter. Larviks ordfører Birgitte Gulla Løken var tilstede da forfatterne, Henriette Marie Skjæveland og Linn Marita Andreassen, presenterte den rykende ferske boka fra Norsk Fyrforening.

«Fargeglede i Stavern» er inspirert av boka «Fyrglede» som ble gitt ut i april måned. Den nye boka er gitt ut i anledning av at Svenner Fyr er 150 år i år, og den er resultat av et samarbeid mellom Norsk Fyrforening og Kystkultursenteret i Stavern.

Ordfører Birgitte Gulla Løken i Larvik var imponert over boka «Fargeglede i Stavern» til Linna Marita Andreassen og Henriette Marie Skjæveland. Foto: Norsk Fyrforening.

– Dette er en ny måte å formidle kystkultur på og jeg er imponert over boka, sa ordføreren da hun mottok boka fra Hans Ulrik Rustad fra Kystlaget Fredriksvern og drivergruppa på Stavernodden fyr.

Før ordføreren fikk sitt eksemplar ble boka overrakt til Espen Bergan som leder drivergruppa på Svenner fyr.

Norsk Fyrforenings rykende ferske bok «Fargeglede i Stavern» ble presentert på Stavern Kystkultursenter. Fra venstre: Varamedlem i Norsk Fyrforenings styre, Dag Oppen Berntsen, leder av drivergruppa på Stavernodden fyr, daglig leder og forfatter Henriette Marie Skjæveland, Hans Ulrik Rustad fra Kystlaget Fredriksvern og leder av drivergruppe på Svenner fyr Espen Bergan. Foto: Norsk Fyrforening

– «Fargeglede» i Stavern» er en markering fra Norsk Fyrforening og kystkultursenteret i Stavern til Svenner fyrs 150 år jubileum. Boka er også en «gave» til hele Larvik, Stavern og alle som er opptatt av kystkultur, sier styreleder Sven Gj. Gjeruldsen i Norsk Fyrforening.

Overrasket

-Dette var en stor overraskelse som vi ikke i vår villeste fantasi hadde drømt om. Vi var imponert over boka «Fyrglede» – men denne tar prisen, sier Espen Bergan.

Espen Bergan fra drivergruppa på Svenner fyr takker for boka «Fargeglede i Stavern». Til høyre Hans Ulrik Rustad. Foto. Norsk Fyrforening

Forfatterne bak «Fargeglede i Stavern» er Henriette Marie Skjæveland og Linn Marita Andreassen. De to sto også bak «Fyrglede» som er blitt en stor suksess.

-Vi er glade for den brede og positive mottagelsen boka har fått i Stavern. Det var spesielt å få lansere boka til Svenner fyrs 150 års jubileum, sier Henriette Marie Skjæveland og Linn Marita Andreassen.

Forfatterne av bøkene «Fyrglede» og Fargeglede i Stavern» – Henriette Marie Skjæveland og Linn Marita Andreassen – deltok under markeringen av Svenner Fyrs 150 års jubileum. Foto: Norsk Fyrforening