Ordforer Kvitholmens venner
Ordføreren i Averøy kommune Ann-Kristin Sørvik, Bjarne Smørholm og Sissel Sollie Eide (Foto: Ingrid Eitrem)
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Ordføreren i Averøy kommune, Ann-Kristin Sørvik, tok turen til  Kvitholmen fyr lørdag 29. august for å lære mer om hvordan Kvitholmens venner arbeider.

 

Tekst: Ingrid Eitrem

 

Fra 28. – 30. august arrangerte Norsk Fyrhistorisk Forening styreseminar på vakre Kvitholmen fyr. I denne anledning tok Ann-Kristin Sørvik turen ut til  fyret.

 

Jeg er svært engasjert i fyr, og ønsker å få vite mer om hvordan venneforeningen ved Kvitholmen fyr arbeider, sier ordføreren i Averøy kommune.

 

Nylig var hun tilstede på Hestskjær fyr sammen med André Schau fra Norsk Fyrhistorisk Forening for å se på renoveringsarbeidet som Kystverket har utført der.

 

 

Kvitholmen fyr nett

Vakkert på Kvitholmen (Foto: Ingrid Eitrem)

Vern gjennom bruk

Det er 130 personer som er medlemmer av Kvitholmen venner. Håholmen havstuer bruker Kvitholmen fyr til sine arrangementer, og toppledelsen fra 

Posten har vært her.

 

 

Kommunen, Fylkeskommunen, Kystverket og venneforeningen har et godt samarbeid, forteller Bjarne Smørholm som er nestleder i  Kvitholmens venner.

 

 

Aktiv venneforening

Det er mange aktiviteter på Kvitholmen. I juni arrangeres Kystens dag,  og små og store fyrinteresserte blir fraktet fra fastlandet til fyret i båt.

Det er også flere restaureringsprosjekter i gang på Kvitholmen.

Et prioritert prosjekt er å utbedre gangveien inn mot fyrstasjonen og det er planlagt at badet i andre etasje i tjenesteboligen skal gjøres om til et soverom, sier Smørholm.

Styret i Norsk Fyrhistorisk Forening nett

Styret i Norsk Fyrhistorisk Forening (Foto: Ingrid Eitrem)

– Kvitholmens venner ønsker også å anlegge en hage ved fyrstasjonen og lage et visningsrom i maskinrommet som formidler bygningshistorien og livet på fyret, legger leder Sissel Solli Eide til.

 

Stavneset- en fyrvenn

Helene Aasen og Borgny Aakvik Vorpukt  fra Stavnesets venner var også tilstede under arrangementet i helgen.

Stavneset fyr er en venn av Kvitholmen fyr, og vi ønsker å arbeide videre for å skape et fyrmiljø i området, avslutter Smørholm.