Jobbegjengen M
Illustrasjonsfoto.
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Vi er overbevist om at det finnes mange gode kandidater også blant entusiastene som vil bevare fyrene våre. Finn en god kandidat til Riksantikvarens Kulturminnepris 2013, gjerne fra ditt lokalmiljø og send inn.

Det kan være mennesker, foreninger eller miljøer som har gjort en særlig innsats og fortjener heder.  Nå er en gyllen sjanse til å gjøre dem synlige. Alle forslag må være sendt innen 30. juni 2013.

Lokalt engasjement bidrar til å berike Norges kulturhistoriske skattekiste. Riksantikvarens kulturminnepris deles ut for andre gang for å fokusere på den viktige innsatsen som gjøres for godt kulturminnevern i lokalmiljøene.

Prisen deles ut til personer, organisasjoner eller miljøer som har gjort en særlig innsats for: Bevaring og/eller restaurering av kulturminner, formidling om kulturminner, nasjonalt eller regionalt og å ivareta kulturminner gjennom vedlikehold og bruk/gjenbruk.

Alle kan foreslå. Det oppfordres til at både privatpersoner og institusjoner som er involvert i kulturminnearbeid kan sende inn forslag. Fylkeskommuner og kommuner oppfordres også til å nominere aktuelle kandidater.

Prisen består av et kunstverk og diplom. I tillegg mottar vinneren kr. 25.000. Dersom vinneren er en offentlig institusjon, vil pengepremien bli gitt til en frivillig organisasjon eller eier valgt av vinneren. Prisen skal deles ut 15. november hvert år.

Les mer om Riksantikvarens Kulturminnepris her.

Heidi Eikremsvik