Styreleder Tor Magne Gangsøy i Ytre Nordfjord Turlag overrakte nylig en hjertestarter til Kråkenes bygda. Bygdefolket støtter opp om Kråkenes fyr og turlaget synes det er hyggelig å kunne gi noe tilbake til bygda. Foto: Ytre Nordfjord Turlag

Kort vei til hjertestarter er viktig dersom noen skulle få hjertestans. De fastboende i bygda Kråkenes har lenge ønsket seg en hjertestarter til bygda.

Nå er ønsket gått i oppfyllelse takket være Ytre Nordfjord Turlag som står for driften av Kråkenes fyr.

– Folk på Kråkenes gjør veldig mye for oss. De brøyter veien på vinterstid og gjør annet håndverksarbeid for oss på fyret. Bygdefolket stiller virkelig opp for oss og da var det hyggelig å kunne gjøre noe tilbake, sier styreleder i Tor Magne Gangsøy i Ytre Nordfjord Turlag. Han er også styremedlem i Norsk Fyrforening.

Turlaget tok kontakt med Røde Kors og fikk en hyggelig pris på hjertestarteren som nå er montert i bygda. Røde Kors skal også sørge for opplæring i bruken.

– Vi har mange gjester på Kråkenes Fyr. En rekke av turistene kommer i busser og de er i alle aldre. Da er det trygt å ha en hjertestarter i bygda dersom noen skulle få hjerteproblemer, sier Gangsøy.