Færder fyrstasjon er et populært feriemål. Foto: Per Roger Lauritzen

Allerede før påsken setter inn meldes det om stor interesse for fyrferie til sommeren. Hvis du vil til Færder fyr i Ytre Oslofjord må man raske på.

Lokalavisen Øyene melder at Færder fyr nærmest er fylt opp med gjester i juli og august, men fortvil ikke det er en rekke fyr langs norskekysten som fortsatt har ledige plasser i sommer.

Det det skal være ledig på Fulehuk, Svenner, Tvistein, Stavernsodden, Strømtangen og Struten i samme Oslofjord-område som Færder fyrstasjon.

– Det er noe helt spesielt å kunne feriere på et av våre mange medlemsfyr. Under og etter pandemien så har interessen for fyrferie tatt av, sier daglig leder Henriette Marie Skjæveland i Norsk Fyrforening.

Hun forteller at man langs hele Riksvei 1 er i full gang med dugnader for å klargjøre fyrene for mottak av nye gjester – enten man kommer på dagstur eller skal overnatte.

Frivillige fra hele landet er i full gang med å klargjøre fyrene for årets sommersesong. Bildet er fra en dugnad i fjor sommer der statsminister Jonas Gahr Støre var en av mange tusen frivillige som deltok på dugnader. Foto: Møkkalassets Venner

– Jeg er imponert over den dugnadsinnsatsen som legges ned av frivillige i våre venneforeninger. Mange steder jobbes det dugnad for å skaffe penger til dugnad på fyret. En fyrferie er en rimelig ferieform, men man får så mange magiske naturopplevelser. Her lever man i pakt med naturen, legger hun til.

Mange av Norsk Fyrforenings medlemsfyr inngår i Kystled-samarbeidet og informasjon om tilbudet på den enkelte fyrstasjon finner man i fyroversikten på www.fyr.no.

– Det kan lønne seg å gå inn der for å planlegge opphold på det enkelte fyr, og husk at det er ikke bare rundt Oslofjorden man kan bo på et fyr. Vi har tilbud langs hele Riksvei 1, fra nord til sør, sier Henriette Marie Skjæveland.