Obrestad fyr T Berg storre
Obrestad fyr i nasjonalromatisk drakt. Foto: Thorstein K. Berg© (klikk for større bilde)
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Når han er rundt og fotograferer fyr, tenker han ofte på historien som er knyttet til fyret og hvordan livet til fyrvokteren kan ha vært. Thorstein K. Berg, med base på Jæren, er kunstfotograf med en veldig fasinasjon for estetikken og mystikken rundt fyrene våre.

– Siden dagens båter ikke er særlig estetiske rent motivmessig, så har de ikke den samme evnen til å bygge en bro mellom naturen og fortiden slik fyrene gjør. Jeg oppsøker også fyrene fordi områdene rundt dem veldig ofte er med på å skape gode motiver, forteller han.

– Fyrtårn fungerer veldig godt som et naturlig element i et bilde – noe veldig få andre menneskeskapte bygg ellers gjør når en tar landskapsbilder.

Som nordmann er han inspirert av den norrøne folksjelen, der folklore og de ​​norske folkeeventyrene spiller en viktig rolle. Han er også veldig glad i nasjonalromantiske malere som Theodor Kittelsen, Hans Gude, Thomas Fearnley, J.C. Dahl, August Cappelen og Lars Hertervig. Alle med landskapet som sitt hovedelement. Denne fasinasjonen kan vi lett gjenkjenne i dette fotoet fra Obrestad.

Thorstein K. Berg er født i Stavanger og lar oss her få publisere ett av blinkskuddene sine. Et foto av Obrestad fyr på Jæren en lettskya sommerdag. HER kan du se mer av de fabelaktige landskaps- og fyrfotografiene hans. HER er lenke til en side der Berg har samlet bare fyrfotografier..

Heidi Eikremsvik

alltid følt en tilknytning til de gamle norske eventyr, norrøn mytologi, historie og den gamle folklore av troll og ånden av elver, innsjøer, og skogen, og også den magiske naturen og landskapet i Norge. Jeg er også veldig glad i nasjonalromantiske kunstneren som Theodor Kittelsen, Hans Gude, Thomas Fearnley, JC Dahl, august Cappelen og Lars Hertervig. Alle maler med landskapet som sitt hovedfag.