Rektor Casper C. Schoombie ble så begeistret for boka "Fyrglede" at han har kjøpt inn boka til alle høstens 1.-klassinger. Foto: Norsk Fyrforening

Flosta skole har besluttet å gå til innkjøp av fargeleggingsboka «Fyrglede» til høstens førsteklassinger.

– Det er en skikkelig anerkjennelse av prosjektet når skoleverket fatter så stor interesse for boka og går til innkjøp av den til alle seksåringene som skal starte i førsteklasse, sier styreleder Sven Gj. Gjeruldsen i Norsk Fyrforening.

Rektor Casper C. Schoombie ved Flosta skole som ligger mellom Tvedestrand og Arendal, fremhever den pedagogiske måten forfatter Henriette Marie Skjæveland og illustratør Linn Marita Andreassen har lagt opp «Fyrglede» på. Etter å ha sett boka, var han var ikke i tvil om at dette var en bok han ville kjøpe inn til skolen ved Kilsund ytterst i havgapet.

Ytre Møkkalasset Fyr er symbolet til Flosta skole der kystkultur inngår som del av undervisningen. Foto: Norsk Fyrforening

Røtter

– Ved Flosta skole ønsker vi å gi våre elever «Røtter og vinger», og i den sammenheng spiller fyret Ytre Møkkalasset en viktig rolle. Skolens beliggenhet på Tverdalsøya, og omgitt av en rik historie knyttet til sjøfart, er en del av vår maritime identitet. Fyret er skolens logo og symboliserer både trygghet og en veiviser på livets reise gjennom ukjent farvann, sier rektor Casper Schoombie.

Henriette Marie Skjæveland og Linn Marita Andreassens bok er kjøpt inn av skoleverket og de to får skryt for den pedagogiske måten de har lagt opp boka på. Foto: Norsk Fyrforening

Han anbefaler kolleger ved andre skoler over hele landet til å gå til innkjøp av «Fyrglede» til sine elever. Casper Schoombie forteller at «Fyrglede» ble mottatt med stor entusiasme blant skolen lærere og ansatte.

Stor stas

– Det at vi nå kan gi våre 1. klassinger som begynner til høsten Norsk Fyrforenings «Fyrglede – en fargeleggingsbok» synes vi er stor stas, og vi er selvfølgelig svært stolte over at «Møkkalasset» er et av de utvalgte fyrene fra vår langstrakte kyst, sier rektor Casper Schoombie.

«Fyrglede» blir endel av pensum for høstens første-klassinger i Flosta. Foto: Norsk Fyrforening