Marstein Fyr 3
Marstein fyr, ei spektakulær oppleving for hotellets gjester.
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Fra 1. mai 2013 overtok Panorama Konferansehotell driften av overnatting- og konferansefasilitetene på Marstein fyr i Austevoll, Hordaland. Fyret ligger i havgapet noen få km fra hotellet, der Korsfjorden møter havet.

Dette værutsatte landemerket i vest er det første som møter dem som kommer sjøveien til Bergen fra Europa, og har en helt unik og spektakulær beliggenhet.

Fyret var bemannet helt til det ble automatisert i 2002, og har en lang og spennende historie som strekker seg fra 1800-tallet, via dramatiske begivenheter under 2. verdenskrig, til noen dramatiske januardager i 2005, hvor bl.a. fyrvokterboligen ble totalskadet i det voldsomme ekstremværet «Inga». Enkelte av sporene etter Ingas herjinger er der fortsatt, og er en del av fyrets spesielle historie.

I 2010 ble enda et nytt kapittel i denne historien innledet, da fyret ble overtatt av en stiftelse hvor bl.a. Stangeland-familien fra Austevoll og kommunene på begge sider av Korsfjorden var involvert. De tre hovedbygningene på øyen ble da totalrenovert og ominnredet til 11 overnattingsrom med totalt 22 sengeplasser, og et konferanse/festlokale. Tanken var at grupper som f.eks. bedrifter og organisasjoner skulle kunne holde arrangementer der ute, i tillegg til kulturarrangementer osv.

De første to årene ble driften besørget av Austevoll Båt og Cruise. Det var stor interesse for produktet, men en del utfordringer, bl.a.med ødelagt kai og mangel på personal gjorde at ABC ikke ønsket å fortsette driften i 2013.

Hotellet tilbyr pakker inkl. transport fra hotellet, der deler av arrangementet holdes på fyret. Transporten foregår enten med RIB-båt eller helikopter.

Heidi Eikremsvik

Panorama hotel l

Panorama Konferansehotell ligger i fantastiske omgivelser på fastlandet.

(Info er hentet fra hotellets nettside)