Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Norges Kulturvernforbund, KVF, inviterer alle til storstilt og spennende konferanse i Oslo 16.mars. I Oslo Militære samfund, Myntgata 3, innledes årets kulturminnedag med en rekke interessante innlegg.

 

 

Konferansen har – som Kulturvernforbundet formulerer det, samme tema «for konferansen er som for kulturminnedagene: «Historiens kvinner og menn – deltagelse, fellesskap og handling». Kulturvernkonferansen blir en markering av stemmerettsjubileet og kick-off for kulturminnedagene i september. Konferansen er åpen for alle, en møteplass som skal bringe sammen kulturvernorganisasjoner, museer, myndigheter, fagfolk og alle andre».

Det foreløpige programmet – som allerede nå er temmelig sikkert, kan vise til så vel norske professorer som direktøren for European Heitage Days, Madeleine Grossman. Hele programmet finner du på http://kulturvern.no/konferansen 

 Professor i historie Ida Bull; NTNU, vil snakke om historiens kvinner og menn, mens tidligere vinner av kulturminnedagprisen, Ronny Grindstein; ordfører i Gratangen kommune, vil snakke om erfaringer og ideer rundt kulturminnevernet.

Det blir også en paneldiskusjon om ideer til høstens kulturminnedager (8-15.september), og om gode lokale samarbeidsprosesser i denne forbindelsen.

Det er ingen deltageravgift for medlemmer i de frivillige kulturvernorganisasjonene.

Foto: http://www.oslomilitaeresamfund.no