Nå kommer klokka som er dedikert til Tranøy fyr fra Bølgene som er samarbeidspartner med Norsk Fyrforening. Foto: Jens Westbye

– Vi er stolte av å presentere vår nyeste klokkemodell, Tranøy Fyr. Våre klokker er inspirert av kontrasten mellom fastland og hav, der robuste materialer møter rene linjer og buede former, sier to gründerne Daniel Karlsen og Øyvind Rødeseike Losnegard.

De to haugesundingene startet for fire år siden gründerbedriften Bølgene for realisere drømmen om å lage egne spesialdesignede klokker dedikert til norske fyrstasjoner. Klokka med Tranøy fyr er deres syvende fyrklokke. Bølgene er samarbeidspartner med Norsk Fyrforening og tilbyr foreningens medlemmer klokker til redusert pris.

Flere fyrklokker

Tidligere har de to lansert klokker fra Ryvarden fyr, Kjeungskjær fyr, Søndre Katland fyr, Færder fyr, Ytre Møkkalasset fyr og Kråkenes fyr.

Kort tid etter at de to første fyrklokkene var lansert inngikk gründerne et samarbeid med Norsk Fyrforening.

Gründerne bak Bølgene – Øyvind Rødeseike Losnegard og Daniel Karlsen er opptatt av fyr og kystkultur. De har satset på kvalitetsklokker dedikert norske fyrstasjoner. Foto: Inger Paulsen

Fyrfokus

– Vi synes prosjektet til Bølgene var svært spennende – der de setter fokus på fyr, kystkultur og miljø gjennom sine forskjellige klokkemodeller. Det er viktig å vise at det er gründere som setter norsk kvalitet og miljø på dagsorden – derfor valgte vi å inngå et samarbeid med Bølgene. Det er også verdt å nevne at deler av Bølgenes overskudd doneres til veldedige organisasjoner som ivaretar maritimt miljø, sier daglig leder Henriette Marie Skjæveland i Norsk Fyrforening.

Tranøy fyr på Hamarøy har fått sin egen fyrklokkke. Handoutbilde

Robust

Skal vi tro Karlsen og Losnegard så er Tranøy-klokka med sitt robuste design og praktiske funksjoner, skapt for eventyrere og sjøfarere. Klokka er og vanntett ned til 100 meter, noe som gjør den perfekt for både hverdagsbruk og maritime opplevelser. – Kompass-bezelen gir et helhetlig maritimt uttrykk og sikrer at du alltid finner veien, uansett hvor du befinner deg, sier Daniel Karlsen.

Tre versjoner

Tranøy Fyr kommer i tre klassiske fargekombinasjoner: Blå, svart, og svart bezel med urskive i sølv. –  Designet er en hyllest til omgivelsene rundt fyret. Den blå fargen er hentet fra de blå timene og den ville naturen, den svarte gjør at de selvlysende markørene vises ekstra godt mot nordlysets himmel. Den hvite fargen er inspirert av himmelen på de lyse, sene sommernettene, legger Øyvind Rødeseike Losnegard til.

Tre versjoner av Tranøy-klokka er klare for salg. Foto: Jens Westbye

Tranøy fyr er og har vært en pålitelig veiviser for sjøfarere siden det ble etablert i 1864. I dag er Tranøy Fyr et helårsåpent kulturfyr som tilbyr mat, overnatting og opplevelser du sent vil glemme. Liggende på Hamarøy, er fyret kjent for sin ikoniske konstruksjon og evne til å stå imot de tøffeste værforhold. Denne historien og maritime tradisjonen er inspirasjonen bak vår nye klokke, sier de to gründerne.

Norsk Fyrforenings medlemmer får rabatt på kjøp av klokker fra Bølgene. BØLGENE – Norsk klokkemerke | Kvalitet i hvert minutt (bolgene.no)

Medlemmer får rabattkode ved å ta kontakt på epost til info@fyr.no