Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Stormen "Berit" tiltrakk seg mange skuelystne, men ikke alle vet å passe seg for naturkreftene. Fem ungdommer ville gå over Rundefjellet for å se på uværet den natten stormen raste.
Langs kysten på Nord-Vestlandet ble folk bedt om å holde seg inne. Men de fem ungdommene som bor lengst inne i fjorden ville låne nøkkel til turisthytta på Runde fyr. De ville gå over fjellet om natta og slå seg til på fyret for å oppleve uværet. Noen nøkkel fikk de ikke. Den ansvarlige for turisthytta på Runde fyr mente at det ville være for farlig å ta seg ut til fyret da stormen raste som verst. Selv om ingen kan nekte noen å gå hvor de vil, mente Oddbjørg Remøy at ungdommene måtte varsle myndighetene dersom de ville gi seg ut på tur.
Remøy mener at media må ta mye av ansvaret for at folk ønsker å oppleve ekstremvær. Hun mener at journalisters trang til å ta de beste bildene, og medias oppfordring til folk flest om å sende inn sine beste bilder må ta sin del av skylden for at folk ikke har respekt for vær og vind.

Stormen er over for denne gang. Her slår bølgene inn over Kråkenes fyr i Sogn og Fjordane. Foto: Torbjørn Kråkenes