Tranoy fyr mars 2014
Inger Sund har lånt oss et bilde hun har tatt fra det populære overnattingsfyret høsten 2013, med Lofotveggen i det fjerne.
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Å være gjest på Tranøy fyr kan ta pusten fra selv de mest blaserte. Inger og Villy Sund er verter på et fyr med et panorama der Lofotveggen med sine spisse tagger og Hamarøys fjell stiger opp av havet, og med vakre Vestfjorden som spennende nabo.

Tekst: Heidi Eikremsvik

– Fyrferie er blitt veldig populært og viser en jevn økning fra år til år, forteller Villy Sund.

– Vi startet sesongen i slutten av april og avslutter i slutten av september. Tar imot grupper i ca. 6 uker på vår og høst, og i år stenger vi for vanlig booking 18. august, legger han til.

Fyrstasjonen totalrestaureres i år, med fjerning av eternitt, og vinduene føres tilbake til gammel stil. Videre lages det leilighet for rullestolbrukere med to soverom, bad og en liten stue. I tilknytning til denne blir det en terrasse på 70 kvadratmeter.

Tranøy fyr er fredet, og er en stor og omfattende fyrstasjon som har maskinhus, tomannsbolig, flere uthus, naust og landing. Bygningene ligger i et tun og langs en støpt vei.

Deler av anlegget har i senere tid gjennomgått ganske store ombygginger for tilrettelegging for reiseliv. Fyrstasjonen har god tilgjengelighet og er et kjent landemerke i området.

Tranoy fyr vertskap

Inger og Villy, entusiastiske fyrverter på en nydelig utpost.

Inger og Villy Sund sender alle fyrinteresserte en varm sommerhilsen. Også Tranøy fyr opplever høye sommertemperaturer i disse dager. Nylig hadde de to dager med over 30 grader, med utsikt til en speilblank vestfjord.