Kunstner Ida Monrad Haugen er opptatt av kystkultur. I sommer har hun sommerutstilling i Tvedestrand. Ida Monrad Haugen er samarbeidspartner med Norsk Fyrforening. Foto: Norsk Fyrforening

Folk strømmet til da Ida Monrad Haugen åpent sommerutstilling i «Strykejernet» i Tvedestrand. Allerede før galleriet åpnet, sto forventningsfulle kunstelskere og trippet for å slippe inn.

Ida Monrad Haugen henter sin inspirasjon i kystkulturmiljøene langs hele kysten. Oppvokst i Lyngør – nær Lyngør fyr – så føler kunstneren særlig knyttet til fyrene og deres betydning for kystfolket.

– Utstillingen inneholder en rekke nye kunstverk fra Idas hånd. Jeg vil anbefale alle å legge turen til hennes lille galleri i Tvedestrand. Norsk Fyrforening er solte over at Ida Monrad Haugen er en av våre samarbeidspartnere, sier styreleder Sven Gj. Gjeruldsen i Norsk Fyrforening.

Tidligere politisk kommentator i TV2, Stein Kåre Kristiansen, var blant de mange som var til stede ved åpningen av utstillingen til Ida Monrad Haugen i Tvedestrand. Foto: Norsk Fyrforening

I løpet av de første timene var flere kunstverk solgt. Norsk Fyrforeningsmedlemmer får rabatt på kjøp av hennes kunstverk.

Ida Monrad Haugen er utdannet grafisk designer og illustratør, og hun er glad i farger med motiver fra sørlands-kysten. – Jeg er spesielt fascinert av fyr og fyrlykter og håper jeg gjennom samarbeidet med Norsk Fyrforening skal få besøkt flere fyr for å hente ny inspirasjon til kunstverk, sier hun.

Utstillingen i Galleriet, i Hovedgata i Tvedestrand, er åpent onsdag til fredag i tiden 29. juni til 3. august 2024,

Se også hennes digitale galleri www.idahaugen.no

Interessen var stor for kunstverkene med kystkulturelle motiver. Foto: Norsk Fyrforening