alt
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Kystverket har lagt breisida til denne sommeren for å utføre tiltrengt vedlikeholdsarbeid på Slettringen fyr (Frøya kommune, Sør-Trøndelag).

Et mannskap på 6-7 personer fra vedlikeholdsfartøyet Oljevern 04 har siden midten av juni vært stasjonert på Titran, nærmeste havn til fyrholmen, opptatt med ulike gjøremål. Samtlige 42 vinduer skal ut, males, tettes og gjeninnsettes. Taket er skiftet, og bolter i tårnplattformene er ettergått og sikret. Muren i tårnfoten er reparert og pusset. Ikke mindre enn 34 helikopterhiv måtte til for å frakte alt nødvendig utstyr på plass. Tårnet – landets høyeste, 48 m – skal også males, om været tillater det innenfor tidsfristen (10 uker). Innvendig skal fyret ryddes og tømmes for tilfeldige etterlatenskaper.

 

 

På Frøya så vel som blant andre fyrvenner er gleden stor over at fyret nå tilbakeføres til fordums glans. Strømforsyningen (via sjøkabel) til fyret var brutt i en lengre periode noen år tilbake, og frøyværingene opplevde fraværet av sveipet over havet som både en svekkelse av sikkerheten til sjøs og et savn.