alt
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Før sommersesongen 2011 ble uteområdet på Sula fyrstasjon (Frøya kommune, Sør-Trøndelag) forsterket med flere sittebenker. Benkene er enkle, funksjonelle halvklovninger fra dype skoger i Sør-Trøndelag, festet oppover bakkeskråninga som i et amfi. Amfiet nedenfor fyret er vendt mot den lille utescenen, mot et bakteppe av holmer og skjær, lykter og staker i Gullskitleia og Sildskjærbugen.

2. juli, under Suladagene, kunne besøkende på Sula glede seg over en operakonsert. To solister fra Den Norske Opera i Bjørvika, Thor Inge Falch og Espen Langvik, sammen med pianisten Svein Aase, bød på en fantastisk musikkopplevelse. Sveinung og Ørnulf Lillebjerka deltok på fiolin og cello.Opplevelsene på fyrstasjonen ble innledet med åpning av kunstutstillingen i kjelleren i fyrvokterboligen. Bacalao med tilbehør kunne også nytes før konserten, som kronet en total kulturopplevelse nedenfor fyret ut mot havet. (Foto: Børge Rokseth).

Havleirskolen på Sula har fått ny pedagogisk leder fra sommeren 2011. Lokalene i den tidligere sykestua kan ta imot skoleklasser, og tilby undervisning og aktivi­teter med variert innhold, i et levende kystsamfunn.