Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Amerikaneren Gary Sredzienski har de siste årene blitt berømt gjennom sine vinterlige svømmeturer for å reise penger til veldedige formål. Tiltak som har nytt godt av svømmeferdighetene hans, er rettet mot fattigdom blant barn, ofre for hjerneskader, og hospice-tilbud. Denne vinteren svømmer mannen for å støtte The American Lighthouse Foundation (ALF) og Friends of Portsmouth Harbor Lighthouse, under slagordet ”Swim for the Lights”.

 

Svømmeturen, som er 4 amerikanske miles (om lag 6,5 km), vil foregå lørdag 26. februar. Sredzienski går i sjøen ved Odiorne Point (Rye), passerer Whaleback Light (bilde, som eies av ALF), deretter Portsmouth Harbor Lighthouse (som vedlikeholdes av ALF), for å klatre på land på Kittery Point. Underveis krysses grensen mellom statene New Hampshire og Maine. Svømmeturen markeres med stor feiring i Captain and Patty’s Restaurant på Kittery Point, der svømmeren og hans eget band vil underholde tilskuerne.

 

Sredzienski håper å kunne svømme inn 10 000 dollar, gjennom å oppfordre tilskuere og fyrvenner til å støtte tiltaket med midler. Spesielt utfordrer han bedrifter og foretak i området som bruker fyrene i sine forretningslogoer til å gi midler til bevaring av bygningene.

 

Les mer om svømmeren og svømmeturen her.