image3
Tåkelurens dag på Lindesnes 2018 (Foto: Henriette Skjæveland)
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Her kommer en liten rapport fra tåkelurens dag på Lindesnes fyr

Tekst: Henriette Skjæveland

Søndag 29. juli var det igjen tid for Tåkelurens dag på Lindesnes. Da jeg ankom solfylte Lindesnes var det masse biler på parkeringen og hele området myldret av folk. Det var gøy å se at så mange tok turen til vårt eldste fyr og vårt sørligste fastlandsfyr.

Ordføreren i Lindesnes kommune ønsket velkommen. De ansatte på fyrmuseet hadde lagt opp til et variert og flott program, ispedd lyd fra tåkeluren med jevne mellomrom. Spesielt artig syns jeg det var med konkurransen: Tåkelur-karaoke. Her gjaldt det å lage lyden som lignet mest!

Det er også magisk å bare sitte ved fyret i havgapet og se dønningene slå mot land og høre på musikk – fantastisk flott musikk!

Området er spekket med spennende fyrmuseum, ganger og rom i fjellene etter 2.verdenskrig, utstillinger, fyr-vafler og butikk med maritimt og fyr-inspirert pynt og bøker.

Selv fikk jeg mulighet til en prat med fyrvokter Kjell Arild Olsen, den ganske ferske direktøren Espen Frøysland og museumsfaglig rådgiver Simen Phil, som vi har samarbeidet mye med i Norsk Fyrhistorisk Forening. De er dyktige alle sammen.

Til Lindesnes kan man komme igjen og igjen for gode og nye opplevelser. Det skal i alle fall jeg.

 

Henriette Skjæveland er styremedlem i Norsk Fyrhistorisk Forening

HER kan du lese mer om Lindesnes fyrstasjon