Landsstevnet Kysten 2014
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

 

 

Den flotte avisen for Forbundet Kystens landsstevne er klar! Her kan du ta en titt før papiravisen er på gata. Den kommer 7. juli. Stevnet arrangeres i Oslo 17.-20. juli fra Bjørvika utenfor Operahuset og Barcodeområdet til Akershuskaia.

Tekst: Heidi Eikremsvik
 
Også Norsk Fyrhistorisk Forening har stand under stevnet – og kom gjerne og oppsøk oss!

Kystlaget Viken, Norsk Forening for Fartøyvern, Norsk Veteranskipsklubb, Oslo Maritime Kulturvernsenter, Norsk Motorskøyteklubb og Indre Oslofjord Kystlagssamling m.fl står som arrangører av Forbundet Kystens Landsstevne 2014. 

Her er den offisielle siden for stevnet. Inngang for publikum er gratis. Under hele stevnet vil folk få møte kystkultur og oppleve utstillinger fra hele kysten, samt fra øvrige nordiske land, konserter på land og til vanns, regattaer, seilaser, defilering, og mange andre hyggelige aktiviteter for store og små.

Det blir også gjenåpning av «Papparutene», med dampskip som traffikerer Oslofjorden. Forbundet Kysten forventer 3-400 båter og skip, alt fra robåter og prammer, skøyter, jakter, kryssere, motorbåter av ulike slag og opp til marinefartøyer, hurtigruter og dampskip. Mange av båtene og skipene kommer med Grunnlovskonvoien torsdag den 17/7, en konvoi som blir flere kilometer lang. Dette blir norgeshistoriens største mønstring av historiske båter og skip, en opplevelse du ikke burde være foruten, skriver Kysten på Facebook.