Wamp gjorde stor suksess i Søgne. Foto: Henriette M. Skjæveland

Popgruppa Vamp trollbandt et fullsatt amfi på Søgne gamle prestegård torsdag kveld. I kulissene bidro venneforeningen ved Sognvaar fyr for at konserten ble en magisk sommeropplevelse for de 550 som hadde kjøpt billett.

Venneforeningen var leid inn av Søgne gamle prestegård og var ansvarlig for alt fra vakthold, billettkontroll og salg til rigging og tunge løft på scenen. Dette gir en kjærkommen inntekt til drift og vedlikehold av fyret ytterst i Søgne-skjærgården. Det er utrolig å se hvilken innsats venneforeningen legger ned for at en konsert som dette skal bli vellykket, sier styreleder Henriette Marie Skjæveland i Norsk Fyrhistorisk Forening.

Rigging av scene, med leder av Songvaar fyrs venner Frank Larsen i front. Foto: Henriette M. Skjæveland

Over hele landet bidrar fyrentusiaster med frivillig arbeid for å skaffe penger til evig vedlikehold på fyrstasjonene.

Geir Smebøle fra Songvaar fyrs venner og styreleder Henriette M. Skjæveland sammen Wamp. Foto: Songvaar fyrs venner

VAMPs Øyvind Stavelands utrolige håndtering av fiolinen satt publikum i den rette stemningen og bandets vokalist Jan Toft fikk all den hjelpen han ba om fra publikum. Låter som Tir n’a Noir, Månemann, Kolbein Falkeides tekst til Hallo – Adjø ble fremført til høylytte applauser fra et fullsatt amfi. Det hele ble avsluttet med slageren «Liten fuggel».  Vamp har levert i tre tiår og de leverte på Søgne gamle prestegård til «inntekt» for Songvaar fyr.