En stor vannlekkasje setter en sopper for utleie av Ryvingen fyr frem til sommeren. Venneforeningen taper store pengesummer på grunn av dette. Foto: Norsk Fyrforening

En stor vannlekkasje på Ryvingen fyr utenfor Mandal før påske, påfører venneforeningen et stort inntektstap. Foreningen selv anslår at tapet kan bli så stort som opp mot 100 000 kroner som følge av at alle vårens bookinger må avlyses.

Lenge håpet foreningen at man skulle ha f/fått utbedret vannskadene før årets booking-sesong startet, men skadene var langt mer omfattende.

– Realiteten er at vi må kansellere alt fram til juli. Alle skolene og barnehagenes bookinger, samt store bursdagsfeiringer og slekts-stevner må avlyses, sier booking ansvarlig Anja Hagen, til avisen Lindesnes.

Nå jobber foreningen med å ta kontakt med aller som i våres hadde sett frem til et spennende opphold på Ryvingen, om at fyret dessverre ikke kan ta de i mor likevel.

Det var i mars venneforeningen oppdaget den store vannlekkasjen på fyrstasjonen utenfor Mandal.

Stengte dører frem til juli fører til store inntektstap. Penger som skulle ha vært brukt på vedlikehold og forbedringer. – Inntektstapet blir minst 90.000 kroner i tapte leieinntekter. Dette er viktige inntekter vi trenger for å få det til å gå rundt, for det koster å vedlikeholde en fyrstasjon på en værhard øy, sier styreleder Paal Pedersen i Ryvingens Venner til Lindesnes,

På grunn av det store skadeomfanget og det forhold at Staten eier fyrstasjonen, så må reparasjonsarbeidet lyses ut som et begrenset offentlig anbud. Dette skal Kystverket ha klart rett etter påske, og deretter er det tre ukers søkefrist før kontrakt inngås og håndverkere kan starte opp.

-Det er trist at Ryvingen fyr er så hardt rammet og går glipp av inntekter og besøk. Jeg håper at man kan få kommet i gang med reparasjonsarbeidet så raskt som mulig, slik at de kan åpne opp for å ta i mot besøk igjen, sier daglig leder Henriette Marie Skjæveland i Norsk Fyrforening.