Skalmen fyr. Foto Asbjørn Jonassen Dyrnes

-Det er ille hvis Skalmen fyr blir revet. Vi er mange som har et forhold til fyret, sier Asbjørn Jonassen Dyrnes fra Smøla. Nå har han tatt initiativet til å danne en venneforening i håp at man skal få både Kystverket og kommunepolitikerne til å snu. Søndag kveld ble venneforeningen stiftet med vedtekter og styre.

Dyrnes har et nært forhold til Skalmen fyr og han hadde ikke drømt om at han skulle oppleve det som nå er i ferd med å skje.
-Det er mange som vil ta vare på fyret, derfor danner vi nå en venneforening i håp om det skal bidra til at fyret kan reddes.
Dyrnes er overrasket over at flertallet i formannskapet på Smøla ga etter for presset fra Kystverket og ga grønt lys for rivning. Han har bitt seg merke i at flertallet i vedtaket oppfordrer Kystverket til å revurdere rivningsplanene.

Venneforening

Dyrnes og den nye venneforeningen vil nå gå i gang med arbeidet for å redde kulturskatten Skalmen fyr.
-Det er flott at det kommer en venneforening på plass. Skal Skalmen fyr reddes så må ildsjeler fra lokalsamfunnet gå sammen. Jeg har tro på at det er mulig å reversere vedtaket, men da må det handles nå, sier styreleder Henriette Marie Skjæveland i Norsk Fyrforening.

Asbjørn Jonassen Dyrnes