Fyrforvalter Anne-Gry Jakobsen ved Tranøy Fyr er tildelt den gjeve Augustprisen. Foto: Tranøy fyr

Fyrforvalter Anne-Gry Jacobsen på Tranøy fyr et tildelt den gjeve Augustprisen for sitt arbeid med å løfte frem fyrstasjonen i Hamarøy.

– Hun tildeles prisen spesielt for sitt pågangsmot og dristighet i måten hun driver Tranøy fyr. Hun markedsfører Hamarøy og hele regionen, samt at hun evner å samhandle og løfte andre bedrifter, mennesker og lokalsamfunnet, sa ordfører Britt Kristoffersen Løksa da hun overrakte prisen til Jakobsen under åpningen av årets Hamsundager.

Fyrforvalter Anne-Gry Jakobsen har utviklet Tranøy fyr til en bærekraftig virksomhet. Foto: Tranøy fyr

Augustprisen deles ut hvert annet år og den skal stimulere til dristighet og vilje til satsing innen nærings- eller kulturlivet. Siden 2000 er prisen blitt delt ut ved åpningen av Hamsundagene.

– Anne-Gry, du benytter selv Pippis sitat «Dette har jeg ikke gjort før, så dette får jeg sikkert til». Så med stort pågangsmot, lærevilje, god hjelp og evne til å selv skaffe seg gode nettverk, satset du i en helt ny bransje. Du går inn i oppgavene med hele deg og satset alt. For et mot, sa ordfører Løksa ifølge Avisa Nordland.

Imponerende

– Vi gratulerer Anne-Gry Jakobsen med Augustprisen som er vel fortjent. Siden hun overtok som daglig leder og fyrforvalter på Tranøy fyr i 2027 så har hun sammen med dyktige medhjelpere utviklet fyret til å bli en helårsdestinasjon. Hun har turt å satse og har hele tiden hatt tro på det hun har satt i gang på Tranøy fyr. Det er rett slett imponerende, sier daglig leder Henriette Marie Skjæveland i Norsk Fyrforening.

Norsk Fyrforenings daglige leder Henriette Marie Skjæveland er imponert over hva man har fått til på Tranøy fyr. Foto: Norsk Fyrforening

Egen klokke

Tidligere i sommer lanserte Norsk Fyrforenings samarbeidspartner – @bølgene.no – en egen klokke dedikert til Tranøy fyr.

Tidligere i sommer ble fyrklokken dedikert til Tranøy fyr lansert av Bølgene. Foto: Bølgene