Eigersund kommune håper å kunne gjenåpne Eigerøy fyr til påsken 2024. Foto: Oskar Hartvik Pettersen

Eigersund kommune ber i et brev til Kystverket om gjenåpning av Eigerøy fyr. Kommunen håper man kan åpne  Eigerøy for publikum til påsken 2024.

Kommunen har pekt ut Eigerøy fyr som et av fire sentrale reiselivsmål – og derfor håper næringsutvikler Sigrun Gabrielsen at fyrstasjonen kan gjenåpne så raskt som mulig.

Egersund er en del av MAGMA Unesco Geopark, som omfatter fem kommuner. «Ut fra dette er det svært ønskelig at vi så snart som mulig klarer å åpne opp igjen Eigerøy fyr for publikumet, men vi vil selvfølgelig at dette skal var trykt for våre gjester», skriver Gabrielsen i brevet til Kystverket.

Kvikksølv

Bakgrunnen for at Eigerøy fyr er stengt for publikum er problematikken rundt kvikksølv i tårnet. Nå håper kommunen på å få en avklaring fra Kystverket.

Hvis Kystverket gir grønt lys for gjenåpning, så har kommunen gjort avtale med en tidligere ansatt på Eigerøy fyr.

«Vi har også en pensjonist som er oppvokst på fyret som kan tenke seg vår vare med å bidra med lufting og andre ting som dere trenger hjelp til for at vi skal nå vårt mål, om å åpne fyret igjen for besøkende», går det frem av brevet fra Sigrun Gabrielsen i Eigersund kommune.