Det var folkevandring til årets Villadager på Villa fyr. Foto: Marianne Johnsen

Årets Villadag ble en kjempesuksess, sier gjengen på Villa fyr som har stått på dag og natt for at besøkende skulle få en topp opplevelse på Villa fyrstasjon.

-Båtskyss hadde vi ordnet fra Einvika og den startet i halv tolvtiden.  Folka ble fraktet ut i sjark og rib, og mange tok egen båt, men at det kom så mye folk, er jo helt supert, sier Morten Hammer Stamnes

Villa fyrs venneforening hadde kjøpt inn godt med mat og drikke, men med det antall besøkende som kom, måtte nye innkjøp gjøres.

Folk koste seg i det vakre sommerværet på Villa fyr. Foto: Marianne Johnsen

Luksusproblem

-Et luksusproblem og vi er en sabla god gjeng som har stått på for å få dette årlige arrangementet i havn sier Børre og Brian Olsen, to av ildsjelene i Villa fyrs venneforening.

Frivillige ildsjeler sørget for transpostt av mat og drikke. Foto: Marianne Johnsen

-Uten denne gjengen hadde dette ikke gått , sier Brian Olsen

– Må vel skyte inn at når vi i får strålende sol og en temperatur på over 23 grader som i helga, og med så mange glade besøkende, er det verdt alt, sier en fornøyd Børre Olsen

Kullblussfyr

Solnedgang i havet utenfor Villa fyr. Foto: Marianne Johnsen

Det gamle kullblussfyret hadde 170 registrerte besøkende, men langt flere var der. Rundt assistentboligen (rauhuset), oppe på Villafjellet og langs fjære var det voksne og barn til langt ute på ettermiddagen.  Siste besøkende oppe i fyret var kl. 22:30, ungdommer som ville nyte solnedgangen .

Utover dagen kom folk til og historiker og nybakte Kulturprisvinneren Reidar Lindset loset de oppmøtte igjennom fyrets historie og betydning.  

Mat og drikke

Nede ved kaia i naustet ble det solgt mat og drikke og på kvelden ble det Villapub og live-musikk med Jens Martin Olsen.

Årets Villadager ble en stor suksess. Foto: Marianne Johnsen

I naustet var det god stemning og godt oppmøte, noe som virkelig avrundet et perfekt arrangement i en flott solnedgang over Villa

Wenche Hoel og Marianne Johnsen fra Hestskjær fyrs venner hadde tatt turen til Villa fyr. Foto: Marianne Johnsen

-Utrolig kjekt å få oppleve dette fantastiske flotte stedet og fyret, sier fyrentusiast og Hestskjær fyr venn, Wenche Hoel som hadde tatt turen fra Averøy.

– Første gang jeg er her, og hit skal jeg igjen! For et sted og for noen fantastiske folk!

Vakre Villa fyr. Foto: Marianne Johnsen