Det var godt fremmøte under den lokale lanseringen av "Fyrglede" som Henriette Marie Skjæveland og Linn Marita Andreassen står bak. Foto: Norsk Fyrforening


Boka «Fyrglede» som Henriette Marie Skjæveland og Linn Marita Andreassen står bak, er blitt en braksuksess.

Knappe to uker etter lansering er man i gang med å trykke nytt opplag. Onsdag kveld ble boka presentert i hjembyen til de to.
– Salget har gått over all forventning. Det er solgt så mange bøker at vi måtte bestille et nytt opplag, sier styreleder Sven Gj. Gjeruldsen i Norsk Fyrforening.

Revet bort
Første opplaget av boka var på 1000 eksemplarer, men for å dekke etterspørselen så er det bestilt nye 1000 bøker som blir levert i løpet av kort tid. – Skjæveland og Andreassen har tydeligvis truffet en nerve. Fra hele landet strømmer det daglig inn bestillinger på bok og tatoveringer. Salget av tatoveringer har også vært enormt – så vi har bestilt flere av disse også. Jeg har hele tiden hatt stor tro på dette prosjektet, men hadde ikke sett for meg at etterspørselen skulle være så stor som den er nå. Dette har virkelig tatt av, fortsetter Sven Gj. Gjeruldsen.

Lokal lansering
Onsdag kveld  var det lokal lansering av «Fyrglede» i hjembyen til kvinnene bak prosjektet. De fortalte om hvordan det hele startet og om hvordan arbeidet med boka har vært.

Henriette Marie Skjæveland og Linn Marita Andreassen fortalte om bokprosjektet under lanseringsfesten onsdag kveld. Foto: Norsk Fyrforening

Begge var enige om at samarbeidet har vært morsomt, men intensivt for å rekke å bli ferdig til utgivelsen på Norsk Fyrforenings landsmøte i slutten av april.

Kunstnerisk innslag
Under den godt besøkte lanseringsfesten sto Anne Louise Kaalstad og Arne Martinsen for de kunstneriske innslagene. Til storjubel fra de fremmøte tok Henriette Marie Skjæveland Kaalstads utfordring – og sammen sang de «Katland Fyr» i duett.

Anne Louise Kaalstad og Arne Martinsen sto for de kunstneriske innslagene under presentasjonen av «Fyrglede». Foto: Norsk Fyrforening
Kvelden ble avsluttet med enkel servering og fargelegging av de mange fyrene i «Fyrglede». – Det var morsomt å se hvordan folk fant sammen, koste seg og lot fantasien få råde, avslutter Sven Gj. Gjeruldsen.