slotsvik juni 2013
Kystdirektør Kirsti Slotsvik ber deg tenke over hva som er umistelig for deg, og å ta hensyn til det når du er på sjøen. (Foto: Kystverket/Pål Are Lilleheim)
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

– Kjører du i 60 kilometer i timen med familien i bilen din – uten at dere bruker sikkerhetsbelte?, spør kystdirektør Kirsti Slotsvik på Kystverkets nettsider. Hun mener folk må bruke samme fornuften når de ferdes på sjøen som når de kjører på vegene.

I fjor omkom 30 personer i forbindelse med bruk av fritidsbåt, noe som er det laveste tallet på fem år. Likevel er det et høyt tall. De fleste (25 av 30) omkom ved bruk av åpne båter.

– Selv om statistikkmaterialet vi har tilgang til ikke sier noe konkret om det, vet vi at i flere av disse ulykkene har fart vært en medvirkende årsak til at ulykken inntreffer, forklarer kystdirektør Kirsti Slotsvik.    

De siste dagene er det også kommet frem at antallet ulykker til sjøs med fritidsbåt har vært uforholdsmessig stor til nå i sommer.

#umistelig

For å få opp folks bevissthet om å ferdes trygt på og langs kysten, samt verne om det flotte kystlandskapet vi har i Norge, har Kystverket satt i gang en kampanje på sosiale medier: #umistelig.   

– I det drar vi folks tanker mot det som er umistelig. Det være seg de vi er glade i, den flotte kysten, fjord og fjell, stille dager på sjøen, sommerminner eller hva det måtte være. Folk kan ta bilde, og publisere det på Instagram med hashtaggene #umistelig og #kystverket. Så er de med i en ukekonkurranse. Men det viktigste er likevel å få folk til å tenke over hva som er umistelig for dem selv, forklarer Slotsvik.