Styremedlem i NFHF Fred Langbakk skifter ut rekkverket på landinga. Bak: Gammel hurtigrute på veg ut i Trondheimsleia
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Foreningen Agdenes Fyr hadde en omfattende arbeids- og dugnadshelg på fyret (Agdenes kommune, Sør-Trøndelag) i begynnelsen av mai. Totalt 12 medlemmer deltok, og 2 kom innom på et kort besøk. Overnattinga skjedde i tomannsboligen, og i tillegg til mye arbeid ble det også rom for sosialt samvær.

Arbeidsoppgavene var mange og varierte: Fjerning av gammelt tak på naust, og pålegging av nytt tak. Fjerning av gammelt rekkverk på kai, og oppsett av nytt rekkverk. Utskifting av skadete eternitplater på sommerbetjentboligen og betjentboligen. Kosting, høytrykkspyling, raking av gårdsplassen og plenområdet. Brenning av rask fra låven. Fortsatt rydding i låven.  Påhengsmotor ble satt på båten i naustet, etter overhaling i Trondheim for årets sesong. Kontroll av utleggstau ved hjelp av dykkere – alt i orden! Div rydding og maling av vinduskarmer/sprosser i maskinrommet på fyret, og for øvrig generelt vedlikehold på eiendommen.

Været var ikke av det beste, med regn og vind, slik at planlagt overmaling av rustflekker på bygningsmassen ikke ble utført. Dette tar vi igjen senere. Det gjenstår også bortkjøring av metall (gamle takplater, rekkverk mv), og av gjenstander som står i låven og som ikke kan brennes.