Dag Erik Heier 2
Styreleder ved Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter, Dag Erik Heier, tror nå at verftet og arbeidsplassene kan være reddet.
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Sier formannskapet i Kristiansand kommune ja til å ta vedlikeholdsansvaret for bygningsmassen ved Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter, vil det tradisjonsrike verftet bli sikret videre drift gjennom et felles løft fra Vest-Agder fylkeskommune, Riksantikvaren og Kristiansand kommune, meldte Fædrelandsvennen 25. september.

De ansatte ved verftet på Flekkerøya ved Kristiansand står uten jobb fra 1. oktober i år, men sier formannskapet i Kristiansand kommune ja 9. oktober, er 12,5 årsverk sikret arbeid i minst halvannet år framover.

– Tirsdagens beslutning i fylkesutvalget i Vest-Agder var meget viktig, sier styreleder ved verftet, Dag Erik Heier til avisen.

Gamle Oksoy

MS "Gamle Oksøy" er fredet, og ble bygget som forsyningsskip for Kystverket i arbeidet med vedlikehold av fyr og lykter. Skipet vil nå bli Lindesnes Fyrmuseum sitt ansvarsområde.

«Gamle Oksøy» til Lindesnes Fyrmuseum

– Nå er første trappetrinn på plass. Vi må ha to til, men signalene er svært positive. Fylkeskommunen øker sin støtte til Bredalsholmen dokk og fartøyvernsenter til 1,4 millioner kroner i året, og flytter det økonomiske ansvaret for «Gamle Oksøy» fra Bredalsholmen til Lindesnes Fyrmuseum. Heier har allerede fått muntlig beskjed fra Riksantikvaren om at han dekker driftsutgiftene ut året, og at han øker støtten til 3,2 millioner kroner årlig fra neste år. Det formelle brevet kommer senere denne uka.

– Det møtet blir spennende, men det ser ut som vi får det til og at vi er reddet. Onsdag vil jeg informere de ansatte om at det virker som de kan fortsette i jobbene sine, sier Heier. Det er han og styrets forslag til løsninger som nå ser ut til å bli gjennomført.

Bredalsholmen

Framtida har vært uviss i flere måneder for det tradisjonsrike verftet på Bredalsholmen. Nå er en avklaring like om hjørnet.