Birger Lindanger jun 2013
Ryvingen, Geitungen og Kjeungskjær er tre av Birger Lindangers fyrfavoritter når det gjelder overnatting.
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Naturopplevelsen er den samme, uansett om man bor i fyrtårnet eller et hus ved siden av, mener vår egen styreleder Birger Lindanger i et intervju med NTB om overnattingsfyr.

– De fleste fyr er plassert på steder hvor det er ekstremt værhardt, men om sommeren er det selvfølgelig mindre sjanse for å oppleve uvær. Det gir en spesiell ro å være ute i havgapet, på en ensom holme eller ytterst på et nes, med naturelementene rundt seg. Det kan være spesielt uansett årstid, men de fleste foretrekker nok sommeren. Det skjønner jeg godt, sier historikeren.

Han har vært på om lag halvparten av Norges fyr. Noen av Lindangers favoritter blant overnattingsfyrene er Ryvingen fyr utenfor Mandal, Geitungen fyr utenfor Skudeneshavn og Kjeungskjær fyr ved Ørland flyplass i Sør-Trøndelag.

NTBs journalist Bjørn Hugo Pettersen har gjort en oppsummering i forkant av denne sommersesongen på fyrene, og er kommet til at det er mulig å overnatte på 55 av Norges fyr per i dag. Se fylkesvis oversikt over overnattingsfyrene i artikkelen. Vennligst ta kontakt med oss her på fyr.no dersom du kjenner til fyr som skulle vært med i denne oversikten. Som leserne våre sikkert skjønner, er det ikke lett å ha fullstendig oversikt over tilbudet langs den lange kyststripa vår til enhver tid.

Heidi Eikremsvik