Flatøy fyrstasjon
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

For første gang ble Flatøy fyr i helgen tatt i kommersiell bruk etter renoveringen. Fotografene Kirsti Taylor Bye og Karoline O. A. Pettersen tar hele fyret i bruk som bakgrunn for sine verker.

Marit Alsaker Stemland ønsket på vegne av Venner av Flatøy fyr velkommen og stiftelsens leder, Greta Sollie, fortalte litt om fyret og oppussingens historie.

– Det er spennende å stille ut i et gammelt fyr, på et sted der folk må i båt for komme til. Det betyr at man må ville hit. Det er ikke bare å stikke innom. Og jeg har hatt utstillinger i tettsteder med mindre besøk enn dette, sier Kirsti Taylor Bye som var fornøyd med de 17 frammøtte på åpningsdagen.

Flatøy fyr ble formelt innviet på Kulturminnedagen, 12. september 2010, etter at betydelige arbeider var utført, blant annet ved en formidabel dugnadsinnsats, og fyret er nå klart til utleie. Sommerstid vil antagelig fyret bli et populært sted for feiring av runde fødselsdager, blåturer og andre festlige anledninger. Det er mulighet for å lage mat på det nyrestaurerte kjøkkenet, og overnatting i senger dersom man tar med sengetøy eller sovepose. På låven er det også muligheter til å overnatte for større grupper som skoleklasser og barnehager dersom man tar med liggeunderlag og sovepose.