aa lighthouse 005 low
Dette bildet av Lille Torungen fyr tatt av fotokunstner Espen Mork Dahl er et av verkene som kan oppleves i utstillingen "Veivisere" på Pakkhuset galleri i Arendal frem til jul.
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Kunstutstillingen «Veiviser» på pakkhuset Galleri i Arendal kan oppleves frem til jul. Seks kunstnere har bidratt til utstillingen, og en av disse er fotokunstner Espen Mork Dahl, som har fotografert Torungen-fyrene i flere år.

– Med utstillingen ønsker vi å sette fokus på kystbyens identitet – gjennom kunstuttrykk som formidler en liten del av det store mangfoldet som finnes her av stort og smått liv, – i og ved fjorden, i lysviddens rekkevidde. Her finnes også kunstneren, det nærværende mennesket som former og blir formet i møte med naturen, skriver galleriet i en pressemelding.

Liv og oppvekst ved kysten

Tidligere i år ble det markert at det er 100 år siden kystfyret på Store Torungen ble satt i drift. I kunsten og i livet for øvrig er fyr som veiviser en mye brukt metafor for å navigere i livet. Kunstnerne som stiller ut har blitt formet og latt seg inspirere av liv og oppvekst ved kysten, og de har funnet hjem til et uttrykk som forener tid og avstand, fortid og nåtid, det å være borte og det å komme hjem, skriver ablikk.no.

Unike bilder

Fotokunstner Espen Mork Dahl har gjennom flere år fotografert Torungen-fyrene, og nå stiller han ut en serie unike fotoarbeider. Gjennom farger, og mangelen av disse, gjennskaper han unike bilder. I forbindelse med jubileet tok kunstneren kontakt med galleriet tidlig i sommer med ønske om å stille ut bildene han har tatt av de to fyrene ved innløpet til Arendal. Det satte i gang et prosjekt med et maritimt fokus, og på utstillingen vises foto, kunsthåndverk, skulptur og maleri inspirert av hav og sjø.

Les mer om utstillingen på galleriets hjemmeside