Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Foto: Oddvar Hoel

Ekspedisjoner er slett IKKE bare for tøffe damer og barske menn;
10 unger og noen aktive foreldre hadde en spennede og kortreist ferie i Molde-området!

www.fyr.no viderebringer her litt om ekspedisjonens fyr-opplevelser:

Vi tok med oss ti barn og dro på ekspedisjon til havs og til fjells. Og det ble kjempemoro.

Til topps i det 14,7 meter høye fyret på fiskeværet Ona ytterst på Romsdalskysten. Og til topps på Litlefjellet i Rauma (947 moh). Dét var to av målene for gruppen med ti barn i alderen 6 til 11 år og fire turklare fedre.

Og du kan godt gjøre turen etter oss.

Fyr i sikte

Reiseruta gikk fra Molde til Ona. Vi brukte båt, men du kan også ta bil/sykkel og ferjer. Øyhopping på Romsdalskysten er blitt en populær tur for mange. Du kan bo i telt eller leie leiligheter/rom på Ona og på Finnøya.

Etter et strandhogg på Ona, med besøk i fyret og hos keramiker Turid Myrvang bar det igjen ombord i båten til Petter Fjeld fra Storm Event, med kurs mot Finnøy Havstuer. Med kakaostopp og høylytt beundring av den gamle hvalfangst-kanonen på brygga før turen gikk videre til naboøya Dryna i Midsund kommune. Her, 600-700 meter fra ferjekaia fant vi Franskhelleren, som er hula hvor fire rømte franske fanger oppholdt seg i dekning de seks siste m,ånedene av 2. verdenskrig.

– Her må det ha vært kaldt om vinteren, sier 11-år gamle Ellen fra Nesøya i Asker. Sammen med søsteren og flere venner er årets sommerferie en tur med utforsking og opplevelser på Nordvestlandet.

Deretter gikk turen tilbake til Molde med hagefotball, lek, latter og overnatting på flatsenger der.

http://kortreist.smp.no/forside/article14267.ece kan man lese om hele ekspedisjonen, som bl.a. gikk videre høye Romsdalsfjell!