Siste helg i september så er Lindesnes fyr arena for et fyrhistorisk seminar med et program for alle. Foto: Henriette Marie Skjæveland

Norsk Fyrforening og Kystverkmusea arrangerer fyrhistorisk seminar på Lindesnes fyr lørdag 30. september og søndag 1. oktober i år.

-Programmet for seminaret er under planlegging, men allerede nå kan vi love at det blir flere spennende foredragsholdere. Vi vil også legge opp til at det blir opplegg for alle. Det vil bli aktiviteter også for barn og unge. Vi ønsker at denne helgen skal bli opplevelsesrik for hele familien. Det vil derfor bli lagt opp til parallelle programposter, sier daglig leder Henriette Marie Skjæveland i Norsk Fyrforening.

Fyrbesøk

For tilreisende vil man forsøke å få lagt opp til besøk til nærliggende fyr både fredag ettermiddag og søndag formiddag.

På Lindesnes er det et flott museum og det vil bli muligheter for å besøke fyret på sydspissen av Norge.

God oppslutning

Norsk Fyrforening og Kystverkmusea har i flere år samarbeidet om å arrangere fyrhistoriske seminar over hele landet. – Det har vært god oppslutning om disse seminarene, noe som viser at mange er opptatt av fyrhistorie, fyrsaken og kystkultur, avslutter hun.