Kunstner og forfatter Ida Elisabeth Singh kåserer om norske fyr på Filtvet Fyr. Illustrasjon: Ida Elisabeth J Singh

Filtvet Fyrs Venners «Fyrtreff» med kunstner og forfatter Ida Elisabeth Jørgensen Singh er blitt avlyst på grunn av store mengder snø.

– Dessverre så må foredraget avlyses da det ikke er blitt måkt ned til Filtvet fyr. Det er synd, men jeg kommer sterkere tilbake når vinteren er lagt bak oss, sier, sier Ida Elisabeth.

I fjor ga hun ut boken «Fyret skal være tent!» – illustrert med hennes egne kunstverk. I fjor sommer ble de mange fyrmaleriene vist på storgården Fossesholm utenfor Vestfossen.

Utsolgt

Førsteopplaget av boken er nærmest utsolgt, og hun har derfor laget en ny utvidet utgave i forbindelse med foredraget som skulle ha vært holdt på Filtvet fyr denne uken.

– Under foredraget så kommer jeg til å lese fra kapittelet om Bastøy fyr. Det er et av de fire nye kapitlene i den nye utgaven av boken. Ekstra interessant fordi det er så nært Hurum:  mange har seilt forbi, men aldri vært i land, forteller Ida Elisabeth Jørgensen Singh.

Hun utelukker ikke at det kan bli flere foredrag om fyr i tiden som kommer. – Jeg har vært i kontakt med Onsøy-beviset, som er en forening som tar seg av Strømtangen fyr og er aktive på Hvaler, men Filtvet fyr er det første stedet jeg holder fyrforedrag.
Det kan kanskje fort bli til flere, sier hun.