Ekte fyrfargeglede. Henriette Marie Skjæveland og Linn Marita Andreassen står bak fargeleggingsboka "Fyrglede" under landsmøtet i Oslo. Foto: Norsk Fyrforening

Norsk Fyrforening lanserte i dag – under sitt landsmøte – boka «Fyrglede» – en fargeleggingsbok. Samtidig presenterer foreningen egne tatoveringer.

– Det er med stolthet vi kan presentere et helt nytt tilbud rettet mot barn i alle aldre. Boka «Fyrglede» er en bok man rett og slett blir glad av. Boka inneholder 30 fantastiske tegninger av forskjellige fyr fra hele «Riksvei 1», forteller styreleder Sven Gj. Gjeruldsen.

Det er Henriette Marie Skjæveland og Linn Marita Andreassen som står bak boka som nå er i salg. Foto: Norsk Fyrforening

Tegningene i boka er laget av illustratør og tatovør Linn Marita Andreassen, mens Skjæveland står bak tekstene som ledsager hver tegning.

Henriette Marie Skjæveland er daglig leder i Norsk Fyrforening og hun kan fortelle at hun i flere år har hatt ideen om en egen fargeleggingsbok om og med norske fyr.

– Jeg har tenkt på dette i mange år, men det var under et besøk hos min tatovør at jeg dristet meg til å lansere ideen for henne. Hun tok utfordringen på strak arm, og med styrets godkjenning var det bare å sette i gang, sier Skjæveland.

Linn Marita Andreassen har tidligere ikke hatt andre befatninger med fyr enn å ha tatovert fyr på kunder som har bedt om det. – Jeg skal innrømme at jeg ikke kjente særlig til Norsk Fyrforening og det arbeidet som de frivillige gjør på fyrene, før jeg begynte å tegne til boka. Det har vært en hektisk tid for å få tegningene ferdig i tide, men det har også vært morsomt, sier hun.

«Fyrglede» er bok som passer til både barn og voksne. – Det er også mange voksne som synes det er morsomt å fargelegge tegninger. I vår bok kan man la fargene eksplodere – enten man er liten eller stor. Vi håper boka skal inspirere flere til å bli opptatt av fyr og fyrsaken.

Samtidig med «Fyrglede» lanserer Norsk Fyrforening egne tatoveringer – også de tegnet av Andreassen. – Tatoveringene ser helt ekte ut, men de kan fjernes med vann. Jeg tror mange barn vil synes blir morsomt å leke i strandkanten med et fyr eller enn havfrue på armen, sier Sven Gj. Gjeruldsen.

Boka koster kroner 299, —

Tatoveringer koster kroner 99,– pr ark.

Bok og tatoveringer kan bestilles på info@fyr.no