Utsira fyr Foto: Riksantikvaren
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

I 2008 ble musikkprosjektet «On the edge» gjennomført på Utsira fyr. Allerede året etter ble det omdannet til «A day at the lighthouse» og i 2010 ble det utvidet til en to-dagers begivenhet. Helgen 31. august og 1.september 2012 er det klart for årets festival på Utsira fyr!

– Vi forelsket oss fullstendig i stemningen på øya, og bestemte oss allerede i 2008 for at vi ville gjøre dette til en årlig begivenhet, sier Kurt Bolianatz i Grand Lodge, den delvis Stavanger-baserte klubb- og eventarrangøren til Aftenbladet.

Fyrlykten på Utsira blir en del av den særegne visuelle opplevelsen sammen med videokunsten, som vises på kunstnerboligens vegg bak scenen. Konsertene foregår på fyrstasjonens gårdsplass.

Foto: Riksantikvaren

Kurt Bolianatz aka Qrt (musikk) og Eirik Bøe (videoprosjektert kunst) har i løpet av fem år sørget for god etablering av mini-festivalen, og støttes av blant andre Norsk Kulturråd og Utsira Kommune. Festivalen trekker også publikum fra utlandet, særlig fra England. Tross dette gjør kapasiteten på noen få hundre gjester sitt til at konsertene blirt intime, og både publikum og artister overnatter på Utsira.

Konsertene utendørs må avsluttes kl. 23:00, men da flyttes det hele innendørs for etterfest med DJ-ene Justin Cookee og Mark Sinclair, sier Bolianatz.

Arrangør: Klubb- og eventarrangør The Grand Lodge (tidligere Knekk en takt).

Hele saken se: www.aftenbladet.no