To fyrentusiaster la ut på eventyr i Midt-Norge. Hver søndag i advent kan du lese et reisebrev og gjette hvilket fyr de har besøkt. Bli med Henriette Skjæveland og Marianne Johnsen på tur, og vinn en fin bokpremie!

Når en sørlending og en nordmøring møtes, skjer det ting. Også denne gangen. Planene var mange og tiden knapp. Vi skulle på fyrturné!

Fyret midt i leia

Da sørlendingen hadde landet, bar det rett ut i båt. Det ble en kveldstur ut mot fyret, som ligger på den urolige kyststrekningen Hustadvika. Denne kvelden kom vi oss dessverre ikke i land. Havdønninger og grov sjø hindret oss.  Vi fikk kjørt rundt fyret og vist det fram for sørlendingen fra sjøen.

Hestskjær fyrstasjon
Foto: Marianne Johnsen.

Jeg, nordmøringen, er en ihuga venn av dette fyret. Venneforeningen er aktiv, og i sommer har vi hatt mye besøk der ute. Også NRK TV. Smykke og T- skjorter er laget, og nå er en sang i produksjon.

På hjemturen fikk vi sett delfiner som kruset i havoverflata. Senere hadde venneforeningen rekekveld. Der fortalte sørlendingen om Søndre Katland fyr, et fyr med mange likhetstrekk til dagens reisemål. Begge ligger på små skjær og ble bygd i betong, tegl og stein. De ble reist med bare ett års mellomrom.

Tekst: Marianne JohnsenVet du navnet på fyret? Skriv svaret i en kommentar til Facebook-innlegget vårt, så kan du vinne en flott bokpakke!

Trekning av vinner tirsdag 3. desember.


Oppdatering: Riktig svar er Hestskjær fyr.
Gratulerer, Gunhild Theodorsen Moltubak!
Du får den fine bokpakken i posten.