dugnad 2013 Homborsund
15 fyrvenner av Homborsund fyr på dugnad i regn sist høst. Nå trenger de tips til hvordan å starte venneforening!
Dette er en arkivert artikkel hentet fra vår gamle hjemmeside. Formateringsfeil kan forekomme.

Vi har fått en hyggelig henvendelse i forumet vårt fra Jan Arild Vassbotn i Grimstad, med spørsmål om hvordan en starter venneforening for et fyr. Vi oppfordrer medlemmene våre til å dele sine erfaringer med Vassbotn, gjerne via møteplassen vår på nett; forumet.

Heidi Eikremsvik

Dette skriver han:

«Har du fyr? Synges det mye om i det siste. Og ja, vi har fyr! I Grimstad. På utsiden av Homborsund står Homborsund fyr hele året, gjestmildt, klar for alle kategorier av det gode liv.

Det er Grimstad kommune som leier av Kystverket, som igjen leier ut til tre frivillige organisasjoner: Kystlaget Terje Vigen, Eide Sognelag, og IL Eidekam. Fyrstyret vårt består da av to personer fra hvert av lagene, med jevnlige møter gjennom året. Vi organiserer dugnader, leier ut 23 sengeplasser og oppdaterer hjemmesiden vår www.homborsundfyr.com etter beste evne.

Vi har lenge diskutert muligheten for å starte en mer målretta venneforening, hvor vi kan knytte til oss et enda bedre organisert oppslagsverk av fyrvenners innsikt, kunnskap og ikke minst lidenskap for havets katedraler. Men, som så ofte skjer, rir man ikke avårde den dagen man saler. Og det er jo mange grunner til det. Men nå har vi i det minste kommet oss i salen, og da blir spørsmålet, hvor rider man hen?

Jeg er sikker på at det finnes mange der ute som kan bidra med gode tips til reiserute for etablering av Homborsund Fyrs Venner. Vi tar veldig gjerne imot alle råd og vink på vår vei mot venneskaren av det gode liv 🙂 Har du fyr? Har du løkter langs din vei?«

Hilsen Jan Arild Vassbotn

Jan Arild Vassbotn  Homb

Jan Arild Vassbotn (leder for dagens fyrstyre) tar gjerne imot gode råd.